Zolotić: Željo je dio moje svakodnevnice

Član belgijskog Roeselarea za SportSport.ba

Zolotić: Željo je dio moje svakodnevnice

S. Mlaćo

Nakon što je sredinom prošle godine napustio Gent, bh. internacionalac Nermin Zolotić (23) karijeru je nastavio u belgijskom drugoligašu Roeselareu.

Zolotić je sa ovim timom potpisao dvogodišnji ugovor, a za SportSport.ba je govorio o novom klubu, Željezničaru, popularnim Manijacima, te teškoj povredi koju je zaradio u dresu Plavih sa Grbavice protiv mostarskog Zrinjskog.

"Prezadovoljan sam u Roeselareu, jednom manjem belgijskom gradiću. Imam veću minutažu, dok klub ima ambicije za ulazak u Jupiler ligu. Na dobrom smo putu, pa ćemo vidjeti šta će biti", ističe Zolotić na početku razgovora.

Ponikao je u Željezničaru, te priznaje da je bio presretan kada je debitovao za prvi tim.

"To je bila moja želja iz djetinjstva, koja mi se i ostvarila. Taj period proveden u Želji je najljepši u mom životu i dan danas se vrlo rado prisjetim atmosfere u svlačionici, na terenu i pripremama, te sigurno je to veliko iskustvo za mene", priča ovaj 23-godišnjak.

Njegov period u Želji obilježila je i teška povreda 2013. godine u duelu proiv Zrinjskog. Naime, nakon jednog neopreznog starta prvotimca Plemića iz Mostara Hrvoje Miličevića, Zolotić je zaradio lom potkoljenične kosti. Prizor sa stadiona Grbavice bio je strašan.

"Teško je pričati o tome, ali sigurno da me malo usporilo u mojoj karijeri. To je moja sudbina i ja to gledam tako i nikako drugačije. To mi je i velika škola, jer sam poslije povrede sigurno pametniji i izvukao sam neke pozitivne stvari", iskren je nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje. 

Sredinom 2014. godine prešao je u belgijski Gent, ali se nije puno naigrao. Ipak, pamtit će titulu šampiona te zemlje.

"Odlazak u Gent gledam kao iskorak u mojoj karijeri. Dosta lijepih stvari sam doživio, bilo je i teških jer nisam previše igrao. Jedan sam od ljudi koji se može pohvaliti da imam osvojeno prvenstvo Belgije. To je veliko priznanje i ponosim se s tim", dodaje Zolotić. 

Bio je ljubimac Manijaka od debija za seniorsku momčad, a tokom oporavka od teške povrede Željini fanovi su mu pružali također veliku podršku. Biranim riječima govori o tim stvarima.

"Željo i Manijaci su dio moje svakodnevnice. Mislim da to sve govori o meni i klub, te navijačima. Naravno da ću do kraja života pamtiti podršku Manijaka", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba član belgijskog Roeselarea Nermin Zolotić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi