Zolotića zvalo nekoliko klubova, ali on je već odlučio

Bh. fudbaler potpisao ugovor

Zolotića zvalo nekoliko klubova, ali on je već odlučio

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Nermin Zolotić i naredne sezone će nastupati u Belgiji.

Posljednje četiri godine Zolotić je proveo u KSV Roeselare u čijem dresu je odigrao više od stotinu utakmica, a s ovim klubom sada je dogovorio produženje saradnje.

Pri donošenju odluke nije Zolotiću igralo ulogu ni to što je KSV Roeselare u međuvremenu izbačen u amatersku ligu zbog nedobijanja licence, a presudno je, kaže, bilo to što su na čelo kluba došli ozbiljni ljudi koji vode i Sporting iz Lisabona.

"Imao sam ponuda, zvali su klubovi iz Armenije, Norveške, pa Rumunije, ali na kraju odlučio sam da ostanem. Cilj je da se odmah vratimo u viši rang", rekao nam je Zolotić.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Informaciju o ostanku Zolotića potvrdio je i KSV Roeselare na svojoj zvaničnoj stranici, navodeći da je bh. fudbaler potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja.

Podsjetimo, Zolotić je na belgijske terene došao još 2014. godine kada ga je Gent za 300.000 eura doveo iz Željezničara.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi