Sjećate li se Zorana Brkovića? Ima novi trenerski posao

Igrao u Premijer ligi BiH

Sjećate li se Zorana Brkovića? Ima novi trenerski posao

A. Čaušević

Tokom igračke karijere Zoran Brković je odigrao preko 100 utakmica u Premijer ligi, a bio je i prvak BiH sa ekipom Zrinjskog.

Brković se poslije okončanja igračke odlučio za trenersku karijeru, a prvi angažman imao je u brčanskom Jedinstvu.

Nekada odlični desni bek će trenersku školu nastaviti da brusi u ekipi Gornji Rahić koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Brković je i zvanično imenovan za novog trenera ambicizonog kluba sa sjevera BiH, a jučer je i obavio prvi trening sa novim izabranicima.

Ovaj 37-godišnjak je osim za Zrinjski još igrao za Čelik, Radnik iz Bijeljine, Zvijezdu, Metalleghe, Orašje, Borac Šamac...

Prvi ispit na klupi Rahića Brković će imati u nedjelju kada će federalni drugoligaš odmjeriti snage sa ekipom Trebave.

Oglasi

• Izvršena prozivka fudbalera Rahića! Jučer je na SRC RAHIĆ obavljena prozivka fudbalera, a potom i trening. Novom...

Posted by FK Gornji Rahić on Monday, July 12, 2021

Ianče, već neko vrijeme u Gornjem Rahiću je napravljena savršena kombinacija mladih i ambicionih momaka te starijih ljudi prepunih životnog iskustva da svojim savjetima ''ulete'' kada je to potrebno.

Prošlu sezonu FK Gornji Rahić je okončao na drugom mjestu iza Gradine, međutim to ih nije pokolebalo. U ovom klubu su zasukali rukave te su proteklih sedmica dodatno modernizovali svoj simpatični stadion u kojeg je do sada uloženo oko milion KM.

Postavljenje su stolice na centralnu tribinu koja izgleda zaista prelijepo, urađen je parking ispred te neke dodatne prostorije. Izgradnja stadiona je počela prije 10-ak godina. Prije dvije godine postavljen je krov nakon prokišnjavanja, dok su svlačionice identične kao na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Trenutni kapacitet stadiona je 1190 sjedećih mjesta na centralnoj tribini. Uskoro će biti postavljeno dodatnih 50-ak stolica i dok tribina preko puta centralne može primiti oko 500 gledatelja.

Naredni cilj je izgradnja pomoćnog terena s plastičnom travom, a u Gornjem Rahiću se nadaju da će im u susret izaći FS BiH koji već duži niz godina u određenom iznosu finansira izgradnju pomoćnih terena.

Top Komentari

user1604155860
Mlad i ambiciozan trener se uklapa sa ambicijama kluba rezultat nebih trebao izostati.Sretno momci sretno Zorane idemo u nove pobjede.SAMO F.K. R A H I C
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi