U Osijeku na Hajduk odmah zaboravili, a mnogi su u čudu gledali kada je Zekić održao novi trening

Profesionalizam na nivou

U Osijeku na Hajduk odmah zaboravili, a mnogi su u čudu gledali kada je Zekić održao novi trening

Samir Mlaćo

Zoran Zekić svojevremeno je bio kandidat za klupu FK Sarajevo, ali na kraju nije preuzeo bordo tim.

Zekić se vratio na klupu Osijeka i sinoć imao razloga za zadovoljstvo. Njegov tim je slavio 2:0, te očitao lekciju Hajduku na Splitu.

Zekić je prije meča kazao da priželjkuje 3:0 za njegov tim i sjajnu partiju, ali da je realan i da zna da njegov tim očekuje težak meč. Malo je nedostajalo da mu se sve želje ispune, a navijači Osijeka su oduševljeni.

Hvalospjevi su stizali sinoć za Zekića, ali i ekipu, kao i mladog bh. reprezentativca Naila Omerovića, a posebno zanimljiva je objava koja se odnosila na trening ekipe po povratku kući.

Kako je objavio NK Osijek na Instagramu, igrači su oko šest sati ujutro stigli na stadion, te odradili trening regeneracije.

Oglasi

"Dobro jutro Bijelo-plavi! Momčad Zorana Zekića po povratku iz Splita odradila je trening na Opus Areni", stajalo j u objavi.

Osiječani su to primili sa osmijehom, svjesni profesionalizma koji svakako mora biti na nivou, ali i pobjede koje su ostvarili u Splitu, te tako zaustavili Hajduk na putu ka liderskoj poziciji.

Ovako je izgledao jutarnji trening u ranu zoru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je ostao na petom mjestu tablice i ima 18 bodova, dok je Gorica na 19, kao i Dinamo, ali Dinamo ima utakmicu manje.

Hajduk ima 21, a Rijeka 23. U narednom kolu Osijek dočekuje Istru, Hajduk ide u goste Slaven Belupu, Rijeka dočekuje Goricu, a Dinamo Lokomotivu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi