Benzemu su pitali za pet najboljih driblera u fudbalu: Rekao je samo jedno ime i tu je bio kraj

Francuz iza sebe ima sjajnu sezonu

Benzemu su pitali za pet najboljih driblera u fudbalu: Rekao je samo jedno ime i tu je bio kraj

A. Čaušević

Karim Benzema je dugo godina bio u sjeni ostalih ofanzivaca Reala Madrida, ali nakon odlaska Cristiana Ronalda te potonuća Garetha Balea do izražaja je došao kvalitet sjajnog Francuza. 

Real Madrid je ove sezone nakon tri godine pauze postao prvak Španije, a iskusni francuski golgeter nosi velike zasluge za taj uspjeh jer je postigao neke od ključnih golova.

Benzema već duže od decenije igra na vrhunskom nivou, igrao je i igra protiv ili sa najboljim fudbalerima današnjice te iz prve ruke može dati sud o mnogim stvarima.

Na svom YouTube kanalu zvijezda Kraljeva je odgovarala na mnoga pitanja svojih navijača. Njegove fanove je zanimalo da nabroji pet najboljih driblera. Rekao je samo jednog igrača.

"Neymar i prestajem brojati", kazao je Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz je dodao da ne bi mijenjao titulu prvaka svijeta s Trikolorima za osvojene četiri Lige prvaka s Realom. Ronaldo Nazario i Zinedine Zidane su igrači s kojim bi najradije igrao, a za najbolje defanzivce je izabrao Sergija Ramosa i Raphaela Varanea.

"Komplikovano je izabrati najboljeg s kojim sam igrao. Tu su bili Cristiano, Kaka, Raul, sada Ramos... Ne mogu izabrati niti jednog", dodao je Benzema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noheat_killer
trenutno ali bio je messi još prije 2 godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi