Ibričić uz osmijeh na licu komentarisao žrijeb, Bekrić svjestan šta očekuje ekipu Željezničara

Izjave nakon žrijeba

Ibričić uz osmijeh na licu komentarisao žrijeb, Bekrić svjestan šta očekuje ekipu Željezničara

Edmir Škorić

Nisu svi premijerligaši danas bili sretni nakon održanog žrijeba parova šesnaestine finala Kupa BiH, ali neki poput Sarajeva definitivno jesu.

Bordo tim će u šesnaestini finala gostovati kod ekipe Sloge Gornji Vakuf i imaće veliku ulogu favorita u utakmici koja se igra u srijedu 27. septembra.

Sve osim pobjede Sarajeva bila bi velika senzacija, a žrijeb je prokomentarisao i sportski direktor tima s Koševa Senijad Ibričić, koji ne želi da potcijeni rivala, ali svjestan je da je ipak tu Sarajevo u velikoj prednosti.

"Sigurno da možemo biti zadovoljni. Nećemo potcjenjivati protivnika, ali igramo između naše dvije utakmice u prvenstvu. Znamo gdje god dođeš na manja mjesta kakva je atmosfera i šta nas sve čeka, ali svakako možemo biti zadovoljni. Kup takmičenje moramo shvatiti ozbiljno i da probamo proći što dalje", rekao je Ibričić za SportSport.ba, pa je dodao:

"U najvećem klubu su uvijek najveći ciljevi, tako da se znaju naši ciljevi, ali idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se najbolje".

Oglasi

Za razliku od Ibričića, Samir Bekrić, kao sportski direktor Željezničara, nije mogao da bude zadovoljan žrijebom.

Naime, Željezničar će gostovati u Tuzli kod bivšeg premijerligaša Slobode koji igra fantastično na startu sezone u Prvoj ligi FBiH i bez ikakve sumnje bit će konkuretan u duelu sa gostima s Grbavice.

"Očekuje nas veoma zahtjevna i jako teška utakmica. Sloboda je ozbiljna ekipa, lideri su u Prvoj ligi FBiH, imaju sve pobjede. Drago nam je da se ponovo vraćamo na Tušanj. Sigurno će biti pun stadion, navijači će napraviti sjajnu atmosferu i naravno očekujemo da na kraju bude pozitivan ishod po nas", rekao je Bekrić u kratkoj izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmice se igraju dakle 27. septembra, a u ovoj rundi takmičenja igra se samo jedna utakmica. 

Titulu u Kupu brani ekipa Zrinjskog kojaje u maju ove godine slavila u Zenici nad Veležom, a svakako će Plemići i ove sezone biti među glavnim favoritima za osvajanje uz Sarajevo, Borac, Željezničar, Velež...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
Ima para nike bas da nema..
0 0
user1676370670
Semire,kao prvo prelazni rok si katastrofalno doradio..Kao drugo ne igramo sa Realom vec sa Slobodom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi