U historiji žrijeba Lige prvaka niko nije bio tako nesretan, a evo kako su reagovali

Upali u grupu smrti

U historiji žrijeba Lige prvaka niko nije bio tako nesretan, a evo kako su reagovali

E. Škorić

Ako neko nije imao sreće danas u žrijebu grupne faze Lige prvaka u Istanbulu, onda je to češki Plzen.

Plzen je bio smješten u četvrtom šeširu i naravno Česi su bili svjesni da će u svakom slučaju dobiti teške rivale, ali nisu baš očekivali da će im sreća toliko okrenuti leđa.

Naime, Plzen će u grupnoj fazi igrati sa Bayernom, Barcelonom i Interom. Nema sumnje da su to velike utakmice za ovaj tim, ali šanse da prođu dalje su, realno gledajući, minimalne.

Igrači Plzena okupili su se danas kako bi zajedno pratili izvlačenje grupa, a kada su vidjeli da su u grupi C, prosto su se šokirali.

Jedni su od bijesa lupali stvari, drugi se kiselo smijali, a treći ipak slavili što će imati priliku da igraju protiv najboljih igrača svijeta. Zapravo, kasnije govoreći za češke medije, većina igrača je izrazila zadovoljstvo što će igrati u tako jakoj grupi.

Oglasi

"Jako se veselim, ovo je ono što smo sanjali i to je tu. Dobili smo grupu kakvu smo željeli. Sretan sam zbog cijelog kluba, zbog cijele momčadi, u odličnoj smo grupi i ovo nam je nagrada", rekao je defanzivac Milan Havel koji je već iskusio utakmice na najvišoj evropskoj razini prije četiri godine protiv Reala, AS Rome i CSKA.

"Za Barcelonu me vežu najljepše uspomene, još uvijek se sjećam kako sam doživio te utakmice", objasnio je Vaclav Pilar, učesnik Viktorijinog premijernog sudjelovanja u jesen 2011.

"Barcelona je drugačija bez Messija, ali opet imaju puno drugih velikih igrača, doveli su velika pojačanja, došao je Lewandowski. To je sjajna ekipa, iako iznimno teška. Ipak, koliko god bilo teško, potajno smo se svi nadali da ćemo igrati s takvim ekipama", dodao je Pilar.

"Vjerojatno ću nekoliko puta pogledati u leđa tim igračima, bit će to novo iskustvo", nasmijao se bek Milan Havel. “Nije samo Lewandowski, tu je Mane i puno drugih. Ne mogu ni zamisliti kako ćemo ih sad braniti. Ali mi smo to htjeli i mi smo to dobili. Veselimo se okršajima sa najboljima na svijetu", dodao je.

U dosadašnja tri nastupa Plzen je svaki put zauzimao treće mjesto u skupini, što je značilo nastavak u proljetnom dijelu Evropske lige. Preskočiti barem jednu od napuhanih ekipa u trenutnom sastavu čini se gotovo nadljudskim zadatkom.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić nikoga ne želi otpisati, pa ni autsajdera, ekipu Plzena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Vrlo sam oprezan što se tiče Plzena. Naravno da smo favoriti, ali neće biti lako. Igrači moraju dati sve od sebe u svim utakmicama i nikoga ne podcjenjivati".

“Ovo je vrlo atraktivna grupa. S Barcelonom i Interom susrest ćemo se s dva velika kluba evropskog nogometa. Ali ne smijemo podcijeniti tradicionalni klub iz Plzena. Nadamo se velikim nogometnim večerima", rekao je izvršni direktor Bavaraca Oliver Kahn.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...trebaju biti presretni sto su upali u grupu sa velikim klubovima,svakako bi i u bilo kojoj drugoj grupi bili zadnji...
5 1
axel42
Čuj nesretni! Oni trebaju biti presretni jer ovakvu šansu dobiješ jednom u sto godina, mislim za jedan klub kao što je Plzen! Sve utakmice kao šestica na lotu za njihove navijače!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi