Žrijeb spojio Atalantu i PSG: "Ovo je za nas san"

Tim iz Bergama će sigurno pružiti snažan otpor

Žrijeb spojio Atalantu i PSG: "Ovo je za nas san"

Danas je u Nyonu održan žrijeb završnice Lige prvaka, a kuglice su odlučile da će se u jednom od četvrtfinalnih susreta sastati Atalanta i Paris Saint-Germain.

Pobjednik ovog duela u polufinalu ide na boljeg iz meča Leipzig - Atletico Madrid.

Može PSG biti zadovoljan žrijebom, ali je sportski direktor Svetaca Leonardo nakon istog imao poprilično diplomatsku izjavu.

"Atalanta nije izgubila 11 posljednjih utakmica. Biće lijepo i pozdraviti prijatelje u Italiji i ponovo se sresti sa njima. Igra se u drugom formatu, tako da svi klubovi imaju šansu za pobjedu", izjavio je Leonardo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa druge strane, predsjednik Atalante Antonio Percassi pun optimizma poručuje da će njegov tim protiv PSG-a igrati sa velikom odlučnošću.

"Ovo je san za Atalantu, sama činjenica da smo u Top 4 ekipa u Evropi. Također, ovo je nešto hostorijsko za grad Bergamo... PSG je izuzetno snažan tim. Igrat ćemo sa velikom odlučnošću i pokušati iskoristiti naše šanse. Biće ovo za nas poput odlaska u školu i biće to noć koja će se pamtiti u našoj historiji", izjavio je Percassi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi