Obavljena simulacija žrijeba za SP: Hrvatska prošla vrlo dobro, Srbija baš i ne

Poznato je 29 učesnika

Obavljena simulacija žrijeba za SP: Hrvatska prošla vrlo dobro, Srbija baš i ne

Admin Čaušević
Teme:

Žrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva bit će obavljen u petak. 1. aprila.

FIFA je odlučila da obavi žrijeb iako neće biti poznati svi učesnici Mundijala. Ranije je odlučeno da posljednja tri učesnika automatski budu stavljena u četvrtu jakosnu skupinu.

Prvu jakosnu skupinu osim domaćina Katara još čine Brazil, Belgija, Farncuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

Balkan će predstavljati Hrvatska i Srbija koje će biti smještene u drugi, odnosno treći šešir. U trećem šeširu se nalazi i Maroko našeg Vahida Halilhodžića.

Engleski The Sun je odlučio obaviti simulacija žrijeba, a može se reći da je Srbija prošla lošije nego Hrvatska, a teško je reći koja grupa se može smatrati grupom smrti.

Oglasi

Simulacijom žrijeba Hrvati bi bili u grupi sa Belgijom, Iranom i Kanadom, a Srbijanci u grupi sa Argentinom, Švicarskom i Saudijsko, Arabijom.

Itekako se teškom grupom smatra grupa H gdje bi se nalazile Engleska, Njemačka i Senegal i jedan od preostalih kvalifikanata. Englezi su pretpostavili da će to biti Peru.

No description available.

Brazilci su dobili grupu po mjeri sa Danskom, Japanom i Kamerunom, baš kao Francuzi koji bi igrali protiv Meksika, Koreje i jednog od kvalifikanata, u ovom slučaju Škotskom.

Vahin Maroko bi završio u grupi sa Ronaldovim Portugalom, ambicioznim SAD-om te uvijek neugodnim Ekvadorom.

Svakako treba napomenuti da je simulacija sasvim jedno, a stvarni žrijeb potpuno druga stvar. Jedno je sigruno, drame i nezvijesnosti na žrijebu sigurno neće nedostajati.

Top Komentari

Zax
Ljepote da se ima sta gledati kad napolju zahladi
1 0
Thierry.Henry
Katar Mora proci barem grupnu fazu. To je zagarantovano
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi