FIFA potvrdila nositelje u žrijebu za Svjetsko prvenstvo

Još malo pa će se lista kompletirati

FIFA potvrdila nositelje u žrijebu za Svjetsko prvenstvo

E. Škorić
Teme:

Potvrđeno je osam nositelja za žrijeb grupa Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Žrijeb će biti održan u petak, a sada nam je stigla potvrda o kompletiranom prvom šeširu, nakon što je Portugal sinoć s 2:0 pobijedio Sjevernu Makedoniju i potvrdio svoje prisustvo na najvećoj nogometnoj smotri.

Portugal će biti jedan od osam reprezentacija među nositeljima, a tu su još Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska i Španija te Katar kao domaćin turnira. Upravo Katar je mnogima "zapao za oko", no kao domaćin je smješten među one najbolje prije izvlačenja u petak.

U drugi šešir idu selekcije poput Njemalke, Nizozemske, Švicarske, Danske, Hrvatske i Urugvaja, a preostali šeširi će biti potvrđeni nakon što se odigraju i preostale utakmice u kvalifikacijama. Meksiko i SAD bi po svemu sudeći trebalo da kompletiraju taj drugi pot.

Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine i za sada je tamo 27 selekcija, preostalo je još pet da bismo imali kompletnu listu. 

Do održavanja žrijeba (petak 18 sati) neće biti poznati svi sudionici jer će se naknadno saznati pobjednici dvaju interkonfederacijskih doigravanja i jednog preostalog evropskog doigravanja zbog Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Moguće jakosne grupe žrijeba za Svjetsko prvenstvo 2022.:
1. pot: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal
2. pot: Nizozemska, Njemačka, Danska, Švicarska, Urugvaj, Hrvatska, SAD?, Meksiko?
3. pot: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis
4. pot: Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Peru - Australija ili UAE?, Wales - Ukrajina ili Škotska? Kostarika - Solomonski Otoci ili Novi Zeland?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti