Hoće li zbog najsramotnijeg meča kvalifikacija FIFA napraviti veliki presedan?

Organizacija meča je bila užasna

Hoće li zbog najsramotnijeg meča kvalifikacija FIFA napraviti veliki presedan?

Admin Čaušević

Revanš susret baraža za Svjetsko prvenstvo između Senegala i Egipta se opravdano može smatrati najsramotnijim mečem kvalifikacija, prvenstvno zbog užasne organizacije. 

Oko 50.000 navijača Senegala na prelijepom stadionu u Diamniadiu je za Egipćane kreiralo pravi pakao, ali su u svemu pretjerali i uveliko prešli granice sportskog dometa.

Senegalci su poslije penala izbacili popularne Faraone i plasirali se na Mundijal, ali su na sebe nanjeli gnjev kompletne sportske javnosti.

Na dolasku na stadionu autobus Egipćana je kamenovan, tokom zagrijavanja gostujući igrači su gađani raznim predmedima dok im je tokom susreta bilo kao u diskoteci obzirom na silne lasere usmjene ka njihovim očima.

Laseri se mogu i smatrati krivim što su Mohamed Salah i društvo užasno šutirali kaznene penale te su na kraju i ispali te nisu uspjeli otići na drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Javnost je mišljenja da su Senegalci "prevarom" uspjeli izboriti smotru najboljih reprezentacija svijeta, a neki čak i traže odigravanje nove utakmice i to pod normalnim okolnostima.

I dok FIFA ne isključuje tu mogućnost svjetska fudbalska organizacija je izdala saopštenje o dešavanjima na susretu Senegal - Egipat.

"FIFA trenutno analizira izvještaje službenih lica. Relevantne informacije će se uzeti u obzir i bit će razmatrane zajedno sa disciplinskim tijelima prije nego što se odluči za sljedeći korak", saopšteno je iz FIFA-e.

Podsjećanja radi, Egipćani su prvi meč dobili sa 1:0, a u revanšu su izgubili identičnim rezultatom. Prilikom penala promašili su čak tri od četiri šuta, dok su Senegalci tri puta pogađali s bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi