Zrinjski angažovao dvojicu novih igrača

Nova imena u mostarskom klubu

Zrinjski angažovao dvojicu novih igrača · Zvanično

Aktuelni bh. šampion HŠK Zrinjski angažovao je dvojicu novih nogometaša za nastavak sezone. 

Saradnju sa mostarskim klubom dogovorio je mladi golman Vasilije Kolak, koji Pod Bijeli brijeg stiže iz Igmana u kojem se istaknuo sjajnim nastupima u minuloj polusezoni, a njegov prelazak u Zrinjski je najavljen još krajem prošle godine. 

Kolak (23) je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, a u Zrinjskom će konkurencija biti Ivanu Brkiću i Antoniju Soldu, dok će mladi Bruno Šutalo najvjerojatnije završiti na posudbi u nekom klubu u kojem će moći dobiti više prigode za minutažu kakvoj teži.

Sa Zrinjskim će također ugovor potpisao i defanzivac Nikola Rodin, koji također dolazi iz 1. lige FBiH, ali je, za razliku od Kolaka, nastupao za Čapljinu. On se bh. prvaku obavezao na vjernost do ljeta 2022. 

Bit će još dolazaka

Redove Zrinjskog u zimskoj pauzi je napustilo nekoliko nogometaša, među kojima je i najbolji strijelac Nemanja Bilbija, međutim u narednim danima će svakako aktivna biti i rubrika dolasci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa posudbe iz GOŠK-a su se vratili Anđelo Bevanda i Nermin Hajdarević, a dres "s lentom" nakon Vasilija Kolaka i Nikole Rodina bi trebao zadužiti i krilni igrač Abid Mujagić koji je posljednji angažman imao u Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zvučna imena koja se također dovode u vezu sa Zrinjskim su Samir Radovac, Dejan Čabraja i Stjepan Radeljić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi