Kakva čast: Španski AS posvetio tekst Zrinjskom i Modriću!

Povodom uspjeha kojem su jako blizu

Kakva čast: Španski AS posvetio tekst Zrinjskom i Modriću!

Esmer Oštraković

Da rade sjajne stvari ove sezon u kvalifikacijama za evropsku scenu najbolje pokazuje tekst koji je Zrinjskom posvetio jedan od najuglednijih španskih listova AS.

Tim iz Mostara se nalazi na pragu pisanja historije kada je riječ o bosanskohercegovačkom fudbalu, a to je naravno plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

U prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige Zrinjski je u Mostaru savladao Briedabli sa 6:2 i u revanšu brane prednost od četiri gola razlike.

Ukoliko prođu dalje, zvanično će postati prvi tim iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Sve to jako je zainteresovalo i španski AS koji je posvetio tekst upravo tome, a sve je naravno povezano sa Lukom Modrićem.

Oglasi

Na početku se spominje izjava Luke Modrića iz perioda kada je iz Dinama prešao u Tottenham. Tada su ga pitali da li je spreman da igra u Premiershipu, a on je rekao da je igrao u Premijer ligi BiH.

"To poglavlje, prelazak u Zrinjski kada je kao mladić počeo iskakati u prvom timu zagrebačkog Dinama, jedno je od najmanje poznatih u biografiji fantastičnog veznjaka iz Zadra. Izvan surovosti prvenstva u kojem su se još osjećali odjeci strašnog rata, Modrić se u Zrinjskom osjećao kao kod kuće. To je klub Hrvata koji žive u Mostaru. Sada je vjerovatno sretan jer je Zrinjski na korak od finala doigravanja za Evropsku ligu", piše novinar AS-a.

Nakon toga, osvrnuli su se na situaciju u bh. fudbalu, te uspjehu koji bi mogao napraviti tim iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Potvrde li u četvrtak više nego vjerovatan plasman u play-off Evropske lige, osigurat će barem grupnu fazu Konferencijske lige, čime će postati prvi bh. klub koji igra grupnu fazu evropskog takmičenja. Ova balkanska zemlja jedna je od rijetkih koja još nije imala predstavnika u grupi, a konkurencija za prevlast bila je žestoka. U tako složenoj zemlji, u kojoj Bošnjaci, Hrvati i Srbi žive zajedno, sve tri zajednice htjele su prve napraviti proboj u grupnu fazu. Čini se da će bivša Modrićeva ekipa biti ta koja će tu privilegiju prepustiti Hrvatima, iako će je morati prvo ovjeriti u hladnom islandskom ljetu", završava novinar AS-a.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Cak i spqnjolci prije vas skontali da je Zrinjski hrvatski klub
4 2
prvak1905
Ustati pa reći Zrinjski..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi