Villa objavila snimak iz Mostara, navijači zbunjeni zbog stadiona, uporedili ga sa "najomraženijim"

Pred meč Konferencijske lige

Villa objavila snimak iz Mostara, navijači zbunjeni zbog stadiona, uporedili ga sa "najomraženijim"

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine večeras igra svoju posljednju utakmicu u Evropi u sezoni 2023/24 i nadamo se da je najbolje ostalo za kraj.

Zrinjski je prvi tim iz BiH koji je zaigrao u jednom UEFA takmičenju. Plemići su učesnici Konferencijske lige, ali nisu imali previše sreće u žrijebu, pa im je isti dodijelio za rivale Aston Villu, AZ Alkmaar i Legiju.

Ipak, pored svega, bh. prvak je igrao sjajno u većini utakmica, ostvario onu historijsku pobjedu u prvom kolu na AZ-om od 4:3 iako je gubio 3:0, odigrao hrabro i borbeno na Villa Parku protiv slavne domaće ekipe i tek u nadoknadi ostao bez boda, a dobri su bili i u dvomeču sa Poljacima.

Niko nema šta da zamjeri igračima Zrinjskog, koji večeras igraju u Mostaru oproštajni meč i to upravo protiv Aston Ville, što je svakako fudbalski praznik u gradu na Nereveti bez obzira kako će se noć završiti.

Gosti iz Engleske nalaze se u vrhu Premiershipa, dobili su Manchester City i Arsenal nedavno, mada će jasno Unai Emery izmiješati sastav i dati priliku igračima iz drugog plana, što će opet učiniti Vilenjake favoritima.

Oglasi

Bilo kako bilo, jedna rasterećena utakmica koja će biti uživanje i za igrače i za navijače Zrinjskog, ali i sve ljubitelje fudbala u BiH koji će biti uz našeg predstavnika i poželjeti mu da pokaže da se i mi iz ove male zemlje možemo nositi sa najvećim fudbalskim silama na Starom kontinentu.

Za Aston Villu će pak gostovanje Zrinjskom biti jedinstvena prilika da dođe na bh. tlo, a Englezi su se javili sa stadiona Pod Bijelim brijegom i podijelili najprije jednu fotografiju,a potom i snimak stadiona koji je, jasno se to može vidjeti, spreman za ovaj duel.

Gdje je ostatak?

Navijači su komentarisali objavu Ville na društvenoj mreži X, a jedan je napisao da je stadion "kao St. Andrews, potpuno prazan". St. Andrews je inače stadion Villinog gradskog rival Birmingham Cityja, koji naravno nije nimalo omiljen navijačima Ville.

U jednom od komentara jedan od navijača iz Engleske je stadion Zrinjskog opisao kao "interesantan".

"Gdje je ostatak?", napisao je takođe jedan od navijača, koji je očito zbunjen što stadion nije potpun kada su u pitanju tribine, odnosno što nema na svakoj strani tribinu.

Inače, imat će Villa podršku grupe svojih navijača koji su danas imali priliku da posjete Stari most u Mostaru i da uživaju u ljepotama ovog grada bez obzira što je on ipak poseban u vrućim ljetnim danima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
"Stadion"...Ukralo ga i još mu nemožemo reči stadion...kvadratni?
9 0
BosanskaSvedska
Da vide pravi stadion od svinskog dobili bi infrakt svi redom!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi