Ivanković: Bili smo nesigurni; Marinović: Znali smo kome dolazimo

Izjave nakon meča

Ivanković: Bili smo nesigurni; Marinović: Znali smo kome dolazimo

Edmir Škorić

U derbiju 22. kola Wwin lige BiH Borac je s 1:0 savladao Zrinjski u Mostaru, a čovjek odluke bio je David Vuković koji je u 33. zabio jedini pogodak.

Borac ima samo jedan poraz nakon 22 kola. Banjalučani su sjajnu formu potvrdili i večeras na vjerovatno najtežem gostovanju, pa imaju ogromnih +12 u odnosu na Plemiće.

Sve su prilike da će Borac osvojiti novu titulu jer zaista treba da se desi neko veliko čudo da Zrinjski u preostalih 11 kola stigne zahuktale fudbalere Borca.

"Bili smo nesigurni pogotovo u zadnjoj liniji. Borac je to znao da iskoristi. Na poluvremenu smo napravili neke korekcije krenuli ofanzivnijei imali par šansi, ali na našu nesreću nismo zabili. Borac je zasluženo slavio i na dobrom je putu da uzme titulu", rekao je Mario Ivanković, pomoćni trener u HŠK Zrinjski.

"Znali smo da dolazimo jako kvalitetnoj ekipi Zrinjskog. Opet, znali smo isto tako da smo i mi u dobroj formi.

Dobra utakmica. To prvo poluvrijeme odigrali smo dosta dobro, imali smo i dvije šanse pored gola. U drugom dijelu Zrinjski je imao šanse. Ovo je za nas jako bitna pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno taktički, a ovom prilikom bih čestitao igračima na zalaganju i zaista smo u sjajnom nizu", poručio je trener gostiju Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još uvijek nemamo sve parove 23. kola Premijer lige, ali je poznato da će FK Borac odmjeriti snage sa fenjerašem Zvijezdom 09 i eto dobre prilike da nastave svoju fantastičnu seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije