Briedablik je nedavno obrukao Budućnost, a sada na svojoj koži mogu osjetiti kako je to!

Sjajna utakmica u Mostaru

Briedablik je nedavno obrukao Budućnost, a sada na svojoj koži mogu osjetiti kako je to!

E. Oštraković

Krajem juna ekipa Briedablika igrala je pretkvalifikacije za Ligu prvaka, a tada su ostvarili visoku pobjedu protiv Budućnosti iz Podgorice od 5:0.

Obrukali su tada igrači sa Islanda tim iz Crne Gore i tako su izborili plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Katastrofa prvaka Crne Gore počela je u petoj minuti. Viktor Einarsson koristi dodavanje Eylofssona i preciznim udarcem pogaža za 1:0.

Breidablik prednost povećava u 22. minuti Opet je asistent Gisli Eyjolfsson, a pogodak za 2:0 postiže Stefan Ingi Sigurdson, a na tome se treba zahvaliti i lošoj reakciji odbrane Podgoričana.

U 28. minuti već je 3:0. Nakon dvije asistencije Gisli Eyjolfsson ovog puta pogađa mrežu prvaka Crne Gore i to na zaista fenomenalan način.

Poluvrijeme za zaborav kod Budućnosti završeno je u 33. minuti. Hoskuldur Gunnlaugsson preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora pogađa za uvjerljivih 4:0.

Oglasi

U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol. Igrala se 74. minuta kada je Svanthorsson pogodio za konačnih 5:0 na ovoj utakmici.

Ono što su oni uradili Budućnosti tada, sada osjete na svojoj koži. Njima je Zrinjski postigao pet golova i to za poluvrijeme.

Sve je počelo već u drugoj minuti kada je goste načeo Tomislav Kiš, a zatim kreće istinsko ludilo Pod Bijelim brijegom i mreža gostiju je napunjena do vrha.

Na 2:0 povećao je Malekinušić u 22. minuti, Kiš osam minuta kasnije svojim drugim golom zabija za 3:0, a zatim Einarsson dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Samo minut nakon isključenja Nemanja Bilbija povećava prednost za 4:0, a Malekinušić u 40. minuti postavlja rezultat poluvremena od 5:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom poluvremenu Zrinjski je postigao još jedan gol, ali su i dopustili gostima da postignu dva gola.

Jasno je da će Zrinjski gotovo sigurno postati prvi tim koji će igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi