Zrinjski iskoristio katastrofalne greške odbrane Slobode

Plemićima važna tri boda

Zrinjski iskoristio katastrofalne greške odbrane Slobode

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 12. kolu Premijer lige dočekao i pobijedio Slobodu sa 2:0.

Prvo poluvrijeme duela Pod Bijelim brijegom nije ponudilo previše. Sloboda je ponovo radila odličan posao na terenu i tim Zlatana Nalića je zatvorio sve prilaze golu.

Prvu ozbiljniju šansu imali su Tuzlaci. U 16. minuti golman Brkić loše ispucava loptu, ona dolazi do Vidovića, ali napadač Slobode loše šutira i pogađa golmana domaćeg tima.

Uzvratio je Zrinjski potom preko Bilbije. Šut glavom najboljeg fudbalera domaćih odlazi pored gola, ali Plemići nisu odustajali.

Bio je domaći tim bolji. Imao je konstantnu ofanzivu prema golu Slobode, no pravu šansu nisu uspijevali da stvore. Ipak, u 45. minuti dobili su poklon. Defanzivci Slobode napravili su veliku grešku i poklonili su loptu Todoroviću koji pogađa za 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča nije ponudio previše. Sloboda nije imala prava rješenja prema naprijed, dok je Zrinjski kontrolisao igru, ali bez većih šansi na obje strane.

Ipak, u 81. minuti domaći su dočekali još jednu grešku gostiju. Ponovo je odbrana Slobode katastrofalno reagovala, lopta dolazi do Bilbije koji pogađa za 2:0.

Do kraja je viđeno još nekoliko pokušaja na obje strane. Rezultat se međutim nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Plemiće.


Premijer liga BIH, 12. kolo:

Zrinjski - Sloboda 2:0 (Todorović 45'. Bilbija 81')

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović, Pezer, Todorović, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alkma
Svu sadaku ovog svijeta zrinjski je iskoristio u ove dvije zadnje utakmice
14 18
Gladijajator iz mraka
sloboda do groba
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi