Ivanković progovorio o Kožulju: "Ako je spreman na neke stvari, vrata su otvorena, ali ako nije..."

Trener Zrinjskog pred utakmicu sa Širokim Brijegom

Ivanković progovorio o Kožulju: "Ako je spreman na neke stvari, vrata su otvorena, ali ako nije..."

Esmer Oštraković

Sutra, sa početkom od 18 sati, biti će odigrah hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Ovim povodom organizovana je press konferencija ekipe Zrinjskog na kojoj je govorio trener Mario Ivanković.

"Iskreno, imao sam neke naznake kada je došlo do smjene Krune da ću ući u taj novi stručni štab kao pomoćnik, ali slijed događanja je takav da nas je dočekala ova vijest na sastanku. Ja sam neko prijelazno rješenje. Normalno, uvijek postoji mogućnost da se nama otvore vrata uz neku dozu sreće. Vidjet ćemo šta ćemo sutra uradit. Odradili smo dva treninga, spremni smo za utakmicu i šta Bog da."

Kakvo je stanje u ekipi?

"Poraz je na psihiloškoj strani ostavio traga. Vjerovatno i ova sva dešavanja druga. Jednostavno došlo se do nagomilanja, ali nisu to problemi koji ne mogu riješiti. Najbolja tri igrača u zadnjoj liniji ne igraju, imamo probleme sa žutim kartonima, praktično pola ekipe je van kadra, ali imamo spremnih igrača. Svako se bori za sebe."

Oglasi

Bradarić i Kiš ne igraju zbog kartona, ko su ostali igrači koji nisu u konkurenciji za utakmicu?

"Aludirao sam na Barišića, evo na Jakovljevića i Tičinovića. To su tri igrača standardna, ali moramo se prilagoditi. Znanje nije upitno, želimo pozitivan rezultat."

Da li bi vaš ostanak značio promjene u igračkom kadru? Šta bi bilo sa Zvonimirom Kožuljem?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako bude sve uredu možda i nećemo biti, ali imamo razlog da vjerujemo da možemo ostati. Tu smo, dat ćemo sve od sebe. Igrački kadar, previše je igrača. Otežavaju način rada, pozitivnu atmosferu. Mora biti nezadovoljnih igrača. Nadam se da ćemo kroz ovih par dana probat neke stvari dovest na veći nivo. Ne znam koliko je nekom poznato, ali ja sam najviše urgirao od strane kluba da se Kožulj dovede tu. Nakon pregovaranja, razgovaranja, nagovaranja on je došao.

Ima tu dosta stvari, a na kraju je ispao krivac glavni trener. Treba napraviti komunikaciju. Nadam se da ću ja sjest sa njim i ako je spreman na stvari koje ja tražim od njega vrata su mu otvorena, ali ako nije, neke stvari se ne mogu dešavati", rekao je Ivanković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

to_je_tako
Kozulj je ljakSe kakvog nema. Gdje god je bio, pravio je probleme i nesuglasice. On je ispodprosjecan igrac, glumac, maneken koji misli da nesto zna, a takvih kao on ima u Kantonalnim ligama. Otjerajte ga u 3 pm iz kluba, neka ide igrat u seoskim ligama gdje mu je i mjesto. Covjek bez karaktera, obraza, nicega.
0 3
BosanskaSvedska
Bice ovo dobar BH derbi!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi