"Zrinjski je za nijansu bliži tituli od Želje, ali i mi ćemo se nešto pitati"

Damir Zlomislić za SportSport.ba

"Zrinjski je za nijansu bliži tituli od Želje, ali i mi ćemo se nešto pitati"

Široki Brijeg će u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Radniku u Bijeljini, što će biti veoma ozbiljan test za ekipu Gorana Sablića koja se bori za titulu prvaka.

Jedan od onih koji će sigurno biti među najvećim Sablićevim uzdanicama u ovom susretu je Damir Zlomislić, 26-godišnji veznjak Širokobriježana koji je u razgovoru za SportSport.ba najavio duel koji slijedi.

"Radnik je ozbiljna i opasna ekipa koja je u proljetni dio sezone ušla dobro, baš kao i mi. Maksimalno smo se pripremili za sljedeću utakmicu i stvarno smo dobro radili ove sedmice, ali malo me brine kakav će biti teren u Bijeljini. Siguran sam da nećemo ni mi, ni oni pružiti najbolje što znamo u takvim okolnostima, ali bez obzira na to bit će velika borba za bodove koji su nam bitni", rekao je Zlomislić.

Fudbaler Širokog Brijega je svjestan da će borba za titulu biti neizvjesna, ali ističe da će se pitanje novog prvaka rješavati u Ligi 6.

"Trenutno se ne može baš reći ko je najbliži tituli. Tabela kaže da su u ovom trenutku Željezničar i Zrinjski najveći favoriti, a ako mene pitate, možda bih tu ipak malu prednost dao Zrinjskom koji je osvajao titule u posljednje dvije sezone. Također, ne bih otpisivao ni Sarajevo koje malo više zaostaje za vodećim, ali svi znamo da je to kvalitetna ekipa sa odličnim trenerom... Naravno, i mi ćemo se nešto pitati. Sve će se rješavati u Ligi za prvaka, očekuje nas još mnogo međusobnih susreta koji će sve pokazati".

Zlomislić se ove zime vratio u Široki Brijeg nakon samo pola godine provedenih u bjeloruskom Soligorsku s kojim se, kako kaže, rastao zbog neslaganja sa trenerom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moja epizoda u Bjelorusiji je trajala kratko, ali tako se poklopilo. Igrao sam skoro svaku utakmicu ili kao starter, ili sam ulazio sa klupe, ali smatram da me trener nije dovoljno cijenio. Nije mi se sviđalo njegovo razmišljanje i riječi da na mene više ne računa i obostrana želja je bila da se rastanemo. U nedostatku boljih ponuda iz inostranstva, na kraju sam se vratio u Široki Brijeg i nije mi žao. Imam veliki motiv i potrudit ću se da dam svoj doprinos u borbi za titulu".

Damir Zlomislić je kao starter nastupio na obje utakmice proljetnog dijela sezone koje je Široki Brijeg do sada odigrao. Protiv Sarajeva je na terenu proveo 80, a protiv Viteza svih 90 minuta.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi