Zrinjski bez problema do pobjede protiv Krupe

Plemići slavili sa 3:1

Zrinjski bez problema do pobjede protiv Krupe

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog danas su na svom terenu pobijedili Krupu sa 3:1 u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je do prednosti u ovoj utakmici mogao već u trećoj minuti kada je sudija svirao penal. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Nemanja Bilbija koji je silovito šutirao, ali je pogodio prečku i ostalo je 0:0.

Međutim, već desetak minuta kasnije Zrinjski je uspio da dođe do prednosti. Jakovljević je ubacio s desne strane, a loptu glavom u svoju mrežu šalje Pavlović za vodstvo domaćeg tima.

U 26. minuti Ćivić je u svom kazenom prostoru srušio Tičinovića, a sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku za domaći tim.

I ovaj put loptu u ruke uzeo je Bilbija iako je promašio prvi penal. No, iskusni napadač Zrinjskog ovaj put je panenkom sjajno prevario golmana Krupe i pogodio za 2:0.

Ipak, Krupa je u finišu utakmice uspjela da se vrati u meč. Gosti su u 38. minuti uspjeli da smanje na 2:1 kada je nakon centaršuta Palić šutirao glavom, lopta je zakačila Jakovljevića i prevarila golmana Varvodića i završila u mreži Zrinjskog.

Oglasi

Gosti su veoma dobro otvorili i drugo poluvrijeme i zaprijetili su već u 50. minuti. Muminović je veoma dobro šutirao s dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored stative gola Zrinjskog.

Samo četiri minute kasnije Plemići su kaznili goste za ovaj promašaj. Domaći su odigrali odličnu akciju kada je Juranović ubacio s lijeve strane, loptu kroz noge propustio je Bilbija, a mrežu Krupe za 3:1 pogodio je Bašić.

Nakon ovog gola Zrinjski je uspio da uspori ritam igre. Novu šansu vidjeli smo u 71. minuti kada je jedan od veznjaka domaćih pokušao sa 25 metara, ali je golman Krupe bio siguran.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja u Mostaru, te je na kraju Zrinjski uspio da slavi sa 3:1.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Zrinjski - Krupa 3:1 (Pavlović ag 12', Bilbija 36, Bašić 54'/Palić 38)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Varvodić, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Bekić, Jakovljević, TIčinović, Magdić, Juranović, Bilbija, Mašić.

Krupa: Kolak, Makitan, Ćivić, Galić, Palić, Pavlović, Redžić, Vukmanović, Muminović, Jović i Aćimović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Hajmo sad zadržati to 4 mjesto, što bi koliko toliko bilo i dobro s obzirom na kikseve
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi