Hoće li Zrinjski biti nositelj? Jedna "rupa" bi skupo mogla koštati Plemiće

Dominantno osvojena titula

Hoće li Zrinjski biti nositelj? Jedna "rupa" bi skupo mogla koštati Plemiće

Admin Čaušević

Zrinjski je osvojio najraniju titulu u historiji Premijer lige. Dominantni Plemići su priču oko prvaka BiH završili već nakon 26 utakmica.

Ubjedljivom pobjedom nad Sarajevom (4:0) Zrinjski je stigao do sedme titule prvaka BiH te će našu zemlju sljedeće sezone predstavljati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Plemići su redovan učesnik u evropskim takmičenjima, ali prošlogodišnja "rupa" i ne izlazak na euroscenu bi skupo mogli koštati popularne Plemiće.

Zrinjski trenutno ima koeficijent 7.000 i još uvijek je nesigurno da li će imati status nositelja u prvom pretkolu Lige prvaka.

Prema trenutnim kalkulacijama minimalni neophodni koeficijent za nositelje je 8.000 pa će novi bh. prvak morati čekati da mu se poklope rezultati iz drugih liga.

U grupi nositelja sigurno će se naći TNS iz Velsa koji je već ranije osvojio titulu, zatim Slovan iz Bratislave koji je također praktično već novi prvak Slovačke.

Obzirom na visoki kofecijent sigurno će među nositeljima biti i prvak Grčke. To će vrlo vjerovatno biti Olympiakos. Nositelji će još biti Malmo iz Švedske i Bodo/Glimt iz Norveške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od timova koji imaju bolji koeficijent od Zrinjskog, a trenutno nisu nositelji su Žalgiris (Litvanija), Lincoln (Gibraltar) i Shamrock Rovers (Irska).

Podsjećanja radi, ukoliko Zrinjski ne prođe prvo pretkolo to i ne znači kraj evropske avanture pošto bi u tom slučaju takmičenje nastavio u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
ispast ce iz prve ili druge runde, realno. Dominacija u nasoj ligi nista ne znaci.
5 7
pitariistok
Pa jel dosta vijesti o uzp-ovcima???? Vi bas hocete da vam niko ziv ne cita ovo s.anje od portala svakako... brate mili ok,osvojili,najbolji su ove godine ali hebo ga dan vise i svinjski
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi