Zrinjski minimalno poražen u Trnavi, prolaz se rješava u Mostaru

Poraz bh. šampiona

Zrinjski minimalno poražen u Trnavi, prolaz se rješava u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su večeras u Trnavi od Spartaka sa 1:0 u okviru prvog susreta 1. pretkola Lige šampiona. 

Prvo poluvrijeme utakmice u Trnavi prošlo je bez nekih prevelikih uzbuđenja i šansi. Prvi je preko Filipovića priprijetio Zrinjski ali Martin Chudy nije dozvolio da bude iznenađen s velike daljine.

Tek u 16. minuti Zrinjski je izveo prvi korner u poluvremenu. U 35. minuti Todorović je dobro probio po lijevoj strani, no njegov oštar prizemni ubačaj nije prihvatio niko od njegovih saigrača. Odmah zatim u 37. minuti najbolju priliku na utakmici imao je Gruzijac Chanturishvili koji je na lijevoj strani primio loptu koja je nekako došla do njega kroz kazneni prostor, no predugo se namještao i nije uspio iznenaditi Brkića.
Loptu su nešto više u posjedu imali domaćini. Zrinjski je u susret ušao oprezno i dojma smo da je bilo bitnije sačuvati svoj gol nego napraviti nešto više u napadu.

U drugom poluvremenu je bilo nešto više uzbuđenja. Prvo je zaprijetio Grendel, ali Brkić je dobro odbranio. U 54. minuti velika šansa i za Zrinjski. Filipović šutira nakon kontre, ali brani golman domaćih. U 65. minuti nova prilika za domaće, ovog puta Jirka, ali Brkić brani.

Ipak, isti igrač je u 79. minuti uspio da matira golmana bh. prvaka. Rada je poslao dubinsku loptu, a Jirka je to lijepo prihvatio nakon slabe intervencije odbrane Zrinjskog i pogodio za vodstvo svog tima nakon što je lobovao Brkića.

Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat susreta. Zrinjski sigurno nema veliki razlog za zadovoljstvo obzirom da je izgubio utakmicu u kojoj je većinom bio ravnopravan na terenu, ali svakako da je ovaj poraz itekako nadoknadiv u revanšu koji će se za sedam dana igrati u Mostaru.

Treba dodati i to da su oba kluba večerašnji susret završila sa igračem manje. Prvo je kod Zrinjskog Cirjak "pocrvenio" u 70. minuti, da bi u samom vinišu kod domaćih crveni karton dobio Chanturishvili.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karalić7karalić7
nadam se da će ispasti :)
39 5
ultrasmo-hb
Sretno u uzvratu, ovo se moze stici
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi