Zrinjski nadigrao katarskog drugoligaša
Prijateljska utakmica Plemića i katarskog drugoligaša

Zadnji dan mini priprema u Međugorju

Zrinjski nadigrao katarskog drugoligaša

HŠK Zrinjski danas je, zadnji dan mini priprema u Međugorju, odigrao prijateljsku utakmicu s članom katarske druge lige Muihaterom. Počeo je Zrinjski ovu utakmicu u jakom sastavu i nakon dugo vremena sa Šimom Gržanom u prvih jedanaest. Valja istaći da je Gržan utakmicu počeo na neobičnoj poziciji, na desnom beku.

Na kraju je rezultat glasio 4:1 za aktualnog bh prvaka. Pokazao je odmah Zrinjski da je kvalitetnija ekipa, te vrlo brzo poveo preko Filipovića koji je poentirao iz jedanaesterca. No, da Plemićima teško ide branjenje prekida ove sezone dokazali su i skromni Katarani koji su skoro izjednačili iz jednog prekida, a strijelac je bio Islam. Ipak, što je utakmica više odmicala razlika u kvaliteti se sve više kristalizirala, a do kraja poluvremena pogađli su za Zrinjski još Šovšić i Bekić. U drugom dijelu Baka Slišković dao je prigodu i drugim igračima, a debitirao je i napadač Dalibor Veselinović, kao i Dario Rugašević 27-godišnji lijevi bek kojem je zadnji klub poljski Piast Gliwice a nastupao je svojevremeno i za vinkovačku Cibaliju. Za 4:1 pogodio je nakon sjajne solo akcije Ognjen Todorović. Valja napomenuti da Slišković u ovom susretu nije koristio Brkića, Čirjaka, Rustemovića, Bekrića, Kadušića (koji je s mladom reprezentacijom BiH), Bilbiju i Jovića. Zrinjski od ponedjejka nastavlja pripreme za susret 9. kola PL protiv Širokog u Mostaru.

Zrinjski: Soldo, Laštro, Miketek, Stojkić, Gržan, Perišić, Pezer, Šovšić, Filipović, Stanić, Bekić

Muhaiter: Abdulaziz, Ibraim, Metti, Gafur, Omar, Islam, Ishem, Lamine, Ayeuz, Mujab, Mamadou

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi