Dugačka kolona autobusa sa navijačima Zrinjskog krenula za Zenicu

Finale Kupa se igra u 18 sati

Dugačka kolona autobusa sa navijačima Zrinjskog krenula za Zenicu

Admin Čaušević

Zrinjski će od 18 sati na stadionu Bilino polje igrati za osvajanje duple krune, prve u klupskoj historiji, protivnik u finalu Kupa bit će gradski rival Velež.

Već danima su trajala pripreme za putovanje u Zenicu, a navijači Plemića su se put tog grada zaputili ispred stadiona pod Bijelim brijegom.

Kao što je ranije određeno navijači novog-starog bh. prvaka će organizovanim prevozom ići rutom preko Širokog Brijega, Posušja, Kupresa, Bugojna, Travnika i Viteza.

Oko 11 sati ispred stadiona Pod Bijelim brijegom krenuo je najmanje 15 autobusa te nekoliko kombija te se očekuje da popularni Plemići imaju odličnu podršku na Bilinom polju.

Zrinjski će imati veliku podršku na finalu Kupa

Kao što je poznato Zrinjskom je baš kao i Veležu pripalo 3.000 ulaznica, a pristalice Plemića bit će smješene na sjevernoj te dijelu istočne tribine.

Iz prvaka BiH su ranije izdale upute svojim navijačima da dođu u bijelim majicama što je vrlo vjerovano dio planirane koreografije na zeničkom hramu fudbala.

Oglasi

Inače, stručni štab i igrači Zrinjskog su u Zenicu doputovali jučer popodne poslije čega su i obavili zvanični trening.

U izjavi pred utakmicu trener Krunoslav Rendulić je kazao kako nema favorita te se nada da će njegov tim na kraju slaviti.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Jedna je utakmica, favorita nema, nadam se da će utakmica biti lijepa. Da će je biti užitak gledati. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo pobijediti."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"U ovoj utakmici nema favorita, jednostavno to je gradski derbi, bez obzira na povrede, formu, jednostavno u takvim utakmicama favorit ne postoji. I nije tamo samo slučaj kod nas. Utakmica je pola-pola, ali se nadam da će otići na našu stranu", rekao je hrvatski trener.

Utakmica na Bilinom polju počinje u 18 sati. Za glavnog arbitra je delegiran Luka Bilbija iz Prijedora.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TheBSK
Jel to kabiri isfinansirao autobuse i navijace?da igraju milion god.nece stici armiju navijaca koju ima Velež.
8 3
iznogood
Kada nemas muda onda je blize okolo.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi