Rendulića brine zvučno ime, iz Zrinjskog upozoravaju na "totalni fudbal" Islanđana

Plemići nastavljaju svoj evropski put

Rendulića brine zvučno ime, iz Zrinjskog upozoravaju na "totalni fudbal" Islanđana

Admin Čaušević

Zrinjski u četvrtak od 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekuje keipu Breidbalika u 3. pretkolu Europa lige, tim povodom je u klupskim prostorijama bh. prvaka u srijedu održana i press konferencija.

Bez obzira što navijači Zrinjskog očekuju plasman u play-off Europa lige što bi značilo zagarantovan nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, struka poziva na oprez.

Trener Krunoslav Rendulić i defanzivac Slobodan Jakovljević su o prvaku Islanda rekli da su dobra ekipa iako su na posljednje tri utakmice primili čak 12 golova.

"Još jedna prilika za grupnu fazu, igramo protiv dobre ekipe koja igra za gol više, ima dobrih pojedinaca, igraju dobar visok pritisak, spremni smo odgovoriti na najveće izazove i nadam se da ćemo pobijediti i proći u konačnici", rekao je Rendulić te dodao:

"Radi se o ekipu koja voli posjed, ko je gledao meč protiv Kopenhagena (6:3) vidio je mnogo toga, namučili su ih u prvih pola sata, iako su primili šest golova, jasno je gdje imaju najvećih problema."

Trener Plemića na raspolaganju ima većinu igrača, a posebno ga brine veznjak Zvonimir Kožulj koji ima problema s aduktorom.

Oglasi

"Jukić nije trenirao zbog virzoe, Zlomislić je propustio dva treninga, dok Kožulja mući aduktor, ostali su spremni."

Iskusni Jakovovljević je za Bredbalik kazao da se radi o timu koji igra totalni fudbal.

"Zrinjski igra svaku utakmicu na pobjedu, tako je i u evropskom mečevima, ali protiv Slovana smo nažalost izgubili, ali imamo još dvije meč lopte za grupnu fazu."

"Dolazi nam kvalitetna ekipa iako to ne izgleda tako u našim očima. Igraju totalni fudbal, drugačiji nego Slovan, imaju svoje mane i pokušat ćemo to iskoristiti."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Primili su dosta golova u zadnjih nekoliko utakmica, u tri utakmice primili su 12 golova, deficitarni su u odbrani, ali bilo bi neozbiljno da pričam o njihovim manama koje smo otkrili", završio je Jakovljević.

Karte za tribinu Zapad dole su već rasprodane, dok su u prodaji ulaznice za tribinu Zapad gore nakon što je UEFA dala zeleno svjetlo za prijem gledatelja i na gornji dio centralne tribine stadiona pod Bijelim brijegom. Meč počinje u 21 sat, a sudit će ga sudije iz Škotrske na čeu sa Nicolasa Walshom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ne laprdaj i ne spremaj se na neuspjeh. zasuči rukave i pripremi dečke za povjesni uspjeh.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi