U sredinu ili na dno: Zrinjski će protiv Breidablika ponuditi jako bitan odgovor za bh. fudbal

Plemići imaju dobru šansu

U sredinu ili na dno: Zrinjski će protiv Breidablika ponuditi jako bitan odgovor za bh. fudbal

Haris Zilić

U četvrtak fudbaleri Zrinjskog igraju prvi meč trećeg pretkola Evropa lige protiv ekipe Breidablika aktuelnog prvaka Islanda. Plemići imaju lijepu šansu da se plasiraju u grupnu fazu po prvi put u historiji.

Ovaj dvomeč ima i jednu zanimljivu situaciju u evropskom fudbalu.

Bosna i Hercegovina i Island su jedne od osam evropskih država koje nisu nikada imale klub u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a ta grupa će biti smanjena za jedno ime.

Ekipa koja se plasira u play-off Evropa lige ima minimalno grupe Konferencijske lige.

Pored Bosne i Hercegovine i Islanda, klub u grupnoj fazi nisu imali Vels, Sjeverna Irska, Crna Gora, Malta, Andora i San Marino.

Oglasi

Gledajući donji dio tabele i države plasirane od 33. do 54. mjesta na UEFA koeficijent listi, većina država je imala učesnike u grupnoj fazi.

U pomenutom društvu su: Latvija (Venstpils), Irska (Shamrock), Finska (HJK Helsinki), Kosovo (Balkani), Lihtenštajn (Vaduz), Kazahstan (Astana), Farska Ostrva (Klaksvik), Litvanija (Žalgiris), Luksemburg (Dudelange), Gruzija (Dinamo Tbilsi), Estonija (Flora Tallin), Albanija (Skenderbeu), Bjelorusija (BATE Borisov, Dynamo Minsk), Sjeverna Makedonija (Vardar), Gibraltar (Lincoln).

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine su danas prvo saznali ime mogućeg protivnika u play-offu Evropske lige.

To je austrijski LASK, ali Zrinjski prvo mora proći Breidbalik sa Islanda.

Plemići su zatim saznali i potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige, ukoliko izgube u dva meča od Breidbalika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Potencijalni protivnici su bili pobjednici duela Valmiera - Partizani Tirana, Farul Constanta - Flora Tallinn ili Struga - Swift Hesperange.

Na kraju je žrijeb Plemiće spojio sa parom Struga - Swift Hesperange. Zrinjski bi prvi meč igrao u gostima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Primili 3 gola od Urartua, 3 od Slovana, ovi zabili 3 gola Kopenhagenu tako da ne treba tek tako otpisivat islandjane
1 0
Antaaaaa
Na dno je odgovor, te on ne ovisi o Zrinjskom. Liga nam se igra na, najblaze receno, neuslovnim stadionima, transfere od 100.000e gledamo ko da Mbappe dolazi, pola klubova grca u dugovima, uz nas svega jos 7 drzava nikad nije imalo predstavnika u nekim europskim natjecanjima(lige koje mi gledamo kao amaterske, ne znam je li to onda i nas cini amaterima), treneri se vrte jedni te isti zadnjih 10 godina, nakon 3 kiksa dobijaju otkaze, ko da je netko u ovoj ligi PSG pa si to može dopustiti. Utakmice prvog, drugog, treceg pretkola gledamo kao povijesne, suđenje kriminalno, reprezentacija nije 3 pozitivna rezultata povezala ima 5 godina, o plasmanu negdje da i ne govorimo. I onda nam kao nije jasno kako smo loši ovako...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi