Zrinjski šampionski, Čelik izgledao potpuno nemoćno

Uvjerljiva pobjeda domaćih

Zrinjski šampionski, Čelik izgledao potpuno nemoćno

Edmir Škorić

Zrinjski je u osmom kolu Premijer lige BiH nadigrao Čelik, te slavio sa visokih 4:0.

Zrinjski je u osmom kolu ostvario šestu pobjedu, pa je aktuelni prvak naše zemlje i dalje lider sa 19 bodova, dok Mladost i Sloboda imaju po 13 bodova, ali i utakmicu manje.

Plemići su goste iz Zenice riješili za svega 40 minuta igre. Golijadu je najavio Todorović, koji je u devetoj minuti lijepo pogodio iz slobodnog udarca.

U 31. minuti Petrak glavom pogađa na asistenciju Bilbije iz kornera, da bi u 40. minuti Barić postavio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku domaćin je nastavio da kontroliše stvari na terenu, dok je Čelik bio nemoćan, pa nije smogao snage ni za utješni gol, iako su od 53. minute igrali s igračem više, pošto je Bilbija isključen u redovima domaćih.

U 68. minuti sjajna akcija Zrinjskog,  na kraju je Tomić lobovao Ružića i postavio konačnih 4:0. 

Zrinjski je mirno dočekao kraj, upisao nove bodove i već sada se izdvojio na vrhu tabele, dok je Čelik pretposljednji sa samo pet bodova iz osam kola. Lošiji je jedino Olimpic koji ima četiri boda i utakmicu manje.

Zrinjski - Čelik 4:0 (Todorović 9, Petrak 31, Barić 40)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Barić, Stojkić, Todorović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Mrkaić, Bilbija.

Čelik: Ružić, Šivšić, Hasanović, Popović, Haurdić, Brković, Popović, Pezer, Marković, Pliska, Hrkać.




Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi