Rendulić: Zašto ne bismo pobijedili u Bratislavi?

Reakcija nakon poraza od Slovana u Mostaru

Rendulić: Zašto ne bismo pobijedili u Bratislavi?

Haris Zilić

Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog poražena je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka od slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave u jednoj vrlo borbenoj utakmici gdje su gosti iskoristili priliku koja im se ukazala.

Gosti su slavili u Mostaru rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Zuber u 55. minuti utakmice, dobro je skočio nakon jednog prekida.

Po završetku meča komentar je dao trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

"Kontrolisali smo utakmicu, ali nismo poentirali Oni su iz jednog udarca zabili gol, napravili smo grešku i platili smo. Nemam šta prigovoriti igračima, pružili su maksimum. Nažalost nismo uspjeli danas", rekao je Rendulić i nastavio:

"Morali smo rizikovati, gurnuli smo povrijeđenog Bilbiju, imali smo neke prilike, stativu Ćorluke. Bila je situacija i kod Ćužea, to morate završavati lijevom nogom odmah, no idemo dalje. Ništa nije gotovo, imamo negativan rezultata, ali zašto ne bismo pobijedili u Bratislavi? Nećemo kalkulisati, nadam se da ćemo biti efikasniji."

Revanš duel u Bratislavi igra se za sedam dana.

Oglasi

Podsjetimo, pobjednik duela Slovan - Zrinjski u trećem pretkolu igra sa boljim iz duela Sheriff -Maccabi Haifa.

Poraženi nastavlja put u trećem pretkolu Evropa lige, a i tu je čini se poznat protivnik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Žrijebom u ponedjeljak odlučeno je da poraženi iz duela Slovan - Zrinjski u trećem pretkolu Evropa lige igra sa poraženim iz duela Breidablik - Kopenhagen, a danski prvak je u prvoj utakmici na Islandu slavio rezultatom 2:0.

Možemo reći da Breidabliku treba čudo u revanšu na Parenu tako da je izvjesno na koga ide poraženi nakon duela u Bratislavi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Sve dok pljujete po državi preko koje idete u evropska takmičenja Bog vam dalje od Mostara neće dati
4 0
zgembo.popuslic
Zato sto ste ove sezone realno za 50% slabiji nego prosle. Dokaz je i jedva izboren prolaz protiv onih armenaca. Al sreca vas je malo pogledala u zrijebu pa imate realne sanse za prolaz protiv Briedablika u ligi uefe a to opet znaci grupna faza konferencijske lige. Ako i tu ispadnete u playofu konferencijske lige ce vam doci neko jaci i tu ispadate. Znaci jedina i realna sansa je prolaz protiv Islandjana
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi