Potpuni haos u Tirani nakon utakmice i žestok obračun navijača Zrinjskog i policije

Više od 20 navijača uhapšeno

Potpuni haos u Tirani nakon utakmice i žestok obračun navijača Zrinjskog i policije

M. Šljivak

Zrinjski je jučer pobijedio Tiranu s 1:0 u utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Bilbija s penala, a u ovom duelu Plemići su imali i veliku podršku s tribina.

Grupa Ultrasa došla je u Tiranu da bodri svoj tim, ali nažalost nije sve završilo kako treba i došlo je do velikog obračuna nakon utakmice.

Navijači Zrinjskog došli su u sukob s policijom. Euronews Albania objavio je snimak na kojem navijači bacaju predmete na policiji koja zetim žestoko uzvraća.

Dobar dio navijača je uhapšen u ovim neredima. Nije poznat razlog zbog čega je obračun započeo, ali bilo je tu brutalnih udaraca.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Albanski mediji tvrde da je oko 25 navijača Zrinjskog privedeno. Jedan od njih je povrijeđen u sukobima, a policija je objavila kako je u bolnici završio i jedan njihov pripadnik.

OVDJE pogledajte snimke hapšenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Stoka seljačka konačno dobili što godinama traže.
12 3
NED1987HzSA
Stoka iz "onog" dijela 'ercegovine, šta od njih možeš očekivat...
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi