Albanci bolji od Zrinjskog pod Bijelim brijegom

Vllaznia slavila trijumf

Albanci bolji od Zrinjskog pod Bijelim brijegom

Admin Čaušević

Zrinjski pod vodstvom Marija Ivankovića je pripremni period za novu sezonu započeo minimalnim porazom (0:1) od Vllaznije na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Vllaznia je već neko vrijeme na pripremama u Hercegovini što su Plemići iskoristili za odigravanje prijateljskog duela sa albanskim timom.

Trenutak odluke desio se već u 2. minuti kada je nakon jednog ubačaja u kaznenom prostoru najpribraniji bio Balaj.

Utakmica je protekla u tempu slabijeg intenziteta što je i očekivano pošto se obje ekipe nalaze na pripremama i prioritet nije rezultata.

U finišu susreta Plemići su mogli izjednačiti preko Memije, ali je desni bek iz blizine šutirao preko gola i nije uspio zabiti.

Za Zrinjski je debitovao i Fran Topić, pojačanje iz Dinama, te se može reći da je bio jako agilan po ulasku u igru.

Startna postava Zrinjskog je izgledala ovako: Marić, Ćorluka, Barišić, Tičinović, Šunjić, Ivančić, Savić, Posavec, Malekinušić, Ćuže, Mulhusejnović.

Osvajač Kupa BiH pripreme nastavlja u Hrvatskoj, a naredni protivnik je ekipa zagrebačke Lokomotive. Meč se igra 4. jula.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Sarajvo puno bolje igrao danas protiv jaceg protivnika iz puno jace lige! Ako sarajevo tako nastavi i zeli svaku utakmicu pobjediti kao ovu danas, i da im nije dovoljno samo nekad dobro igrati, sarajevo ce biti sampijon u sledecoj sezoni haha!
2 4
Alenizmostara
Pripremna utakmica sama po sebi služi da se isprobaju novi igrači, formacije itd. Ne vidim smisao u takvim utakmicama ici na rezultat. Najbolje za takve utakmice je birati ekipe sličnog stila igre kao protivnici iz ligi u kojoj se takmicite. Pogotovo mi je glupo birati protivnike iz puno jacih liga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi