Željezničar nemoćan u Mostaru: Plemići uvjerljivom igrom do nova tri boda

Zrinjski slavio sa 3:0

Željezničar nemoćan u Mostaru: Plemići uvjerljivom igrom do nova tri boda

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras u Mostaru savladao sarajevski Željezničar rezultatom 3:0.

Plemići su odigrali odličan meč i na kraju su sasvim zasluženo došli do trijumfa i tri boda u ovom susretu.

Od samog početka Zrinjski je dominirao u ovom duelu. U četvrtoj minuti Nemanja Bilbija stvara prvu veliku šansu, ali Bender to nekako brani i spašava svoj tim.

Nastavljen je potom veliki pritisak na gol gostiju. Tražili su domaći i penal u 11. minuti sudija Sabrija Topalović se nije oglasio, a zatim u 17. minuti Bekić pokušava tik pored gola.

Potom je i Željezničar imao dva pokušaja. Subašićev udarac lagano hvata Kukić, a zatim veliku šansu propušta novajlija Zdunić koji je pobjegao odbrani domaćeg tima, ali šutirao je pored stative.

Bender je potom dva puta sjajno branio udarce Bilbije, no ni golman sarajevskog tima ništa nije mogao u 37. minuti meča kada su Plemići poveli.

Oglasi

Bašić je ubacio loptu iz prekida u kazneni prostor, odbrana Željezničara je zaboravila na Igora Savića, a vezista Plemića zabija za 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Almir Bekić sjajno centrira, a Bilbija pogađa glavom za sigurnu prednost od 2:0 nakon prvih 45 minuta.

Zrinjski je i u nastavku bio mnogo bolji tim na terenu, a novi gol u mreži gostiju viđen je u 56. minuti. Ponovo je Bekić asistent, a drugi pogodak večeras zabija Bilbija za 3:0.

Potom je i Juranović bio u dobroj šansi za domaće nije uspio da zabije gol, a najbolju šansu za goste na utakmici u 74. minuti propušta Bekrić koji je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Do kraja meča vidjeli smo još nekoliko pokušaja. Međutim, promjene rezultata nije bilo, Zrinjski je slavio sa 3:0 i nastavio je sa odličnim igrama u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Zrinjski - Željezničar 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Bekić, Savić, Jakovljević, Juranović, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Zdunić, Vrhovac, Drina, Blažević, Beća, Mekić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Zrinjski momentalno spremniji i uigraniji od nas a i od Zelje ,doduse tek je pocela sezona- za 5,6 kola cemo vidjeti kako stvari stoje / vecerasnja pobjeda naravno zasluzena
16 0
TTV.KenyTB
Nema veze Željo,sve bude i prođe ti si vječan !
15 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi