Od smetlara i vozača kamiona do predsjednika kluba koji je hit - Redovno pleše uz Thompsona
Predsjednik Zrinjski Osječko Ivan Komak (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Želi da njegov klub bude najbolji na svijetu

Od smetlara i vozača kamiona do predsjednika kluba koji je hit - Redovno pleše uz Thompsona

Edmir Škorić

Ivan Komak (74) na čelu je malog kluba koji želi da zaigra u HNL-u, ali isto tako da bude "najbolji na svijetu". U to malo ko može da povjeruje, ali predsjednik kluba je dokaz da se sve može postići ako čovjek dovoljno vjeruje. Sam je bio smetlar i vozač kamiona, a sada je vlasnik Osječke pivovare.

Zrinski je klub osnovan 1937. godine i dolazi iz mjesta Jurjevac Punitovački koi se nalazi u općini Punitovci u Osječko-baranskoj županiji.

Prošle sezone igrali su u trećoj ligi Hrvatske, ali je uspio da kroz dodatne kvalifikacije izbori promocij u 2. ligu Hrvatske. Interesantno da su se plasirali u viši rang zahvaljujući pravilu gola u gostima iako je ono odavno od strane UEFA-e ukinuto, ali je u Hrvatskoj ostalo na snazi.

Zrinski je trenutni lider u Prvoj ligi sa 63 boda ispred Šibenika koji ima 61 bod. Sedam kola prije kraja, na jako dobrom su putu da se plasiraju u HNL, gdje bi imali priliku da igraju po prvi put sa velikanima hrvatskog fudbala kao što su Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, koji bi tako dobio gradskog rivala.

Detalj sa utakmice Osijeka i Zrinskog, od naredne sezone gradski rivali u HNL-u? (Foto: Pixsell.hr)

Klub igra na stadionu Osijeka koji ima kapacitet 27.000, ali nije isključeno da, u slučaju promocije u HNL, preseli u Zagreb. Sve to ovisit će o dogovoru sa Gradom Osijekom.

Oglasi

U intervjuu za Sportklub ranije je karizmatični predsjednik Zrinskog kazao: “Moj cilj je uvijek biti najbolji u Hrvatskoj i svijetu. Ja sam drugačiji i jednostavan na način da te ljudi čak malo podcjenjuju. To je možda dobro, ali više sam za istinu i jednostavnost.”

U redovima Zrinsklog ima i bh. fudbalera i onih koji su igrali u BiH. Možda i najpoznatije ime za bh. sportsku javnost je Ajdin Mujagić, bivši napadač Željezničara. Tu je i bivši igrač zrinjskog Ivan Jajalo, dok je iz juniora Slobode iz Tuzle došao Amar Pekarić, a Franjo Bubalo je bivši junior Zrinjskog iz Mostara.

Ivan Komak je na čelu Zrinskog i prepun je ambicija i također je izrazio želju da uskoro postane prvi čovjek HNS-a.

U nedavnom intervjuu je također otkrio da sam financira Zrinski i da je samo ove sezone njegova Osječka pivovara upumpala oko 700.000 eura u trenutnog lidera 2. HNL.

Komakov životni cilj je... “Moj životni cilj je vjera u Boga i vječnost. Želim maksimalno dati koliko mogu prema sebi i ljudima. Svi imamo iskrenost i trebamo poštovati druge ljude. To su osnovni preduvjeti, stvari i temelji za pojedina djela.”

Interesantno je da je Komak prethodno radio u NK Vihor gdje je bio predsjednik sa samo osam razreda osnovne škole. Prethodno nikada nije igrao fudbal, ali sada kao uspješan poduzetnik vodi fudbalski klub koji bi uskoro mogao postati glavna priča u Hrvatskoj i regionu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon jedne nedavne pobjede, prvi čovjek Zrinskog je zaplesao uz hit hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona. Hoće li plesati i na kraju sezone, ostaje da vidimo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi