Na tri meča u Grčkoj 14 golova, nesretan dan za bivšeg bh. reprezentativca

Superliga, 21. kolo

Na tri meča u Grčkoj 14 golova, nesretan dan za bivšeg bh. reprezentativca

Adnan Beganović
Teme:

U okviru 21. kola Super lige Grčke danas su do sada odigrana tri meča na kojima je postignuto čak 14 pogodaka, što je za grčke prilike mnogo više od prosjeka.

Šest golova viđeno je na utakmici AEK-a i Asterasa. AEK je slavio rezultatom 4:2, a većerašnji susret će što prije pokušati zaboraviti iskusni bosanskohercegovački defanzivac Ervin Zukanović.

Naime, u ovoj sezoni sasvim sigurno jedan od najboljih igrača Asterasa u čijem stručnom štabu je i bh. stručnjak Vladimir Ilić, dva puta je pogodio vlastitu mrežu.

Igrala se 25. minuta kada je AEK izveo korner, a lopta se od Zukanovićeve glave odbija u mrežu. Minut kasnije Ponce pogađa za 2:0, da bi u 43. minuti bivši bh. reprezentativac uklizao kako bi spriječio da lopta dođe do jednog igrača AEK-a koji je bio sam na drugoj stativi. No, na njegovu nesreću lopta se od njega odbila u gol.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Bartolo je s 11 metara pogodio za 3:1, a do 76. minute rezultat se nije mijenjao da bi Garcia pogodio za 4:1, da bi za konačnih 4:2 u sudijskoj nadoknadi vremena pogodio Miritelo.

Oglasi

AEK je nakon ove pobjede preuzeo čelno mjesto na tabeli, a Asteras koji je jedno od prijatnijih iznenađenja grčkog prvenstva, zauzima sedmu poziciju.

Milićević i Čanađija kući nose tri velika boda

Do ubjedljive pobjede stigla je Lamia i to na gostovanju kod Giannine. Slavila je rezultatom 4:1, a velika tri boda u borbi za ostanak je osvojila Kifisia koju su u ovom prelaznom roku pojačali nekadašnji fudbaleri Željezničara i Zrinjskog, Milićević i Čanađija.

Kifisia je rezultatom 2:1 na gostovanju savladala OFI Cretu, a Milićević je igrao od prve minute dok je Čanađija ušao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu Super League:

Nakon ova tri boda Kifisia je pobjegla sa samog dna tabele i trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu sa 15 osvojenih bodova, dok je Giannina na začelju sa tri boda manje.

Dodajmo i da večeras svoje susrete 21. kola igraju Atromitos i PAOK, te Panathinaikos i Olympiakos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi