Zukanović: Džaba ti bolja ekipa ako ne uđeš skoncentrisan u meč...

Reprezentativac BiH

Zukanović: Džaba ti bolja ekipa ako ne uđeš skoncentrisan u meč...

U hotel "Bosnia & Austria" danas su ponovo pozvani mediji radi izjava bh. reprezentativaca pred predstojeću utakmicu kvalifikacija za Ep protiv Finske. 

Na istim se obratio fudbaler Genove Ervin Zukanović koji je između ostalog poručio da on i naši reprezentativci moraju ući skoncentrisani u meč, a da će rezultat doći kao plod toga.

"Pukki je njihov najopasniji igrač. Statistika kaže da je dao dosta golova u drugoj ligi Engleske. Oni su generalno kao svaka druga ekipa iz Skandinavije, igraju borbeno, djeluju kao ekipa i mi moramo svi odgovoriti tako. Moramo biti agresivni i kompaktni", kaže Zukanović i dodaje:

"Oni su kao ekipa dobri, to kaže i statistika, posebno kući gdje odavno nisu izgubili. Pukkija izdvajam jer je on jedan od najopasniji, ali neće moći sam ako ostali ne budu igrali dobro".

Je li se raspitivao o Pukkiju?

"Ma ne bih previše govorio o tome. U modernom fudbalu sve se zna. Imaju video analize, ali ja sam pokušavao doći i do još nekih većih informacija o njemu.. Ipak, na nama je da budemo skoncentrisani, agresivni... Ako u tom aspektu budemo dobri, mislim da smo igrački bolji nego oni i da ćemo to iskoristiti".

"Sezona je bila duga, bilo je dosta utakmica... Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone. Fizički možeš nekako dozirati, ali najbitnije je kakav si u glavi. Tu je ključ svega".

"Mi po igračkom kadru 100 posto imamo bolje igrače, ali danas to u fudbalu ništa ne važi. Možeš imati bolju ekipu, ali ako ti nisi skoncentrisan i ako ne uđeš dobro psihički u meč, onda ti džaba sve. Mi samo moramo maksimalno koncentrisano ući u meč, a po kvalitetu smo sigurno bolji od njih".

Koliko bodova očekuje iz dvomeča protiv Finske i Italije?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja ne volim pričati 'idemo u Finsku, idemo pobijediti'. To nikada nisam radio. Najbitnije je da uđemo koncentrisani u meč, jer tada u većini slučajeva nismo imali problema. Vidjeli smo i u Ligi nacija, koji god meč smo ušli dobro i skoncentrisano, rezultat je došao sam po sebi".

Top Komentari

Leo
Čini mi se da ipak dobijamo Fince. Ona Grčka je bila splet multi-glupih okolnosti. ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi