Milošević živi san: Na utakmice BiH sam išao kao navijač, a sada treniram sa Džekom...

Prosinečki ga ponovo pozvao u nacionalni tim

Milošević živi san: Na utakmice BiH sam išao kao navijač, a sada treniram sa Džekom...

Na popisu Roberta Prosinečkog za predstojeće kvalifikacijske utakmice i ovoga puta se našao vezista Deni Milošević.

Fudbaler koji je rođen u Belgiji igra odlično u Turskoj i nije iznenađujuće što će konkurisati za utakmice protiv Finske i Italije, a pred današnji trening dao je mali intervju u kojem je govorio o atmosferi u timu, kao i drugim stvarima koje se tiču njega.

„Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvijek odlična. Imamo dobru ekipu. Pred nama su sada dvije važne utakmice protiv Finske i Italije i moramo da nastavimo sa igrama kao do sada kako bismo ostvarili cilj i pobijedili", priča Milošević.

Milošević je, interesantno, u prošlosti bio član mlađih selekcija reprezentacije Belgije.

"U Belgiji sam rođen, igrao sam za tu zemlju, ali svejedno moj san je od malih nogu bio da nosim dres BiH. Kada je BiH igrala u Belgiji dolazio sam na utakmice kao navijač i čim se nekoliko godina kasnije pojavila mogućnost da promijenim dres, dileme nije bilo. Ostvario sam svoj san."

Bilo mu je u početku čudno.

"Kao što sam rekao, kao dijete sam maštao o tome da igram za BiH i iskreno bilo je čudno u početku kada odjednom na treningu radite s igračima koje ste do jučer gledali na TV-u. Ali, s vremenom sam se navikao i na to."

U Turskoj maksimalno uživa igrajući za Konyaspor.

"Brzo sam se prilagodio na način života u Turskoj, koji je sličan kao i ovaj u BiH. Tamo su navijači fenomenalni, veliki su fanatici i bilo je malo čudno prilagoditi se na sve to, ali uz pomoć trenera i to sam uspio. Sada sve protiče u najboljem redu, nedavno sam potpisao i novi ugovor, tako da ne razmišljam uopšte o nekom transferu."

Uzore danas nema.

"Kao dijete bilo je fudbalera kojima sam se divio, no kada sam i ja postao profesionalac, onda sam se fokusirao isključivo na sebe. Nisam mogao ni zamišljati da ću tako rano otići iz Belgije, ali, evo, sada se vidi da sam odlaskom u Tursku napravio odličan potez za svoju karijeru", podvukao je Milošević koji je dosad odigrao šest utakmica za Zmajeve.

Top Komentari

Romanus
Samo nastavi, uvijek je bitno znati sta zelis, a ovaj momak to definitivno zna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi