Zukanović govorio o Romi i Gentu, pa otkrio planove: "Volio bih se vratiti..."
EPA

Nije sve u novcu...

Zukanović govorio o Romi i Gentu, pa otkrio planove: "Volio bih se vratiti..."

Ako je neko kompetentan da govori o duelu između Genta i Rome, onda je to Ervin Zukanović.

Voljom kuglica u Nyonu odlučeno je da se Gent i Roma sastanu u šesnaestini finala UEFA Evropske lige, a kroz karijeru upravo je bh. reprezentativac imao priliku igrati za obje momčadi i ne čudi što je među Italijanima ovih dana vrlo tražen.

Daleko je danas Zukanović od Evrope, fudbalski hljeb zarađuje u Saudijskoj Arabiji, no svejedno i dalje prati situaciju i u Gentu i u Romu.

"Osjećao sam se čudno kada sam vidio žrijeb, ipak sam igrao i za Romu i za Gent, tako da će to za mene biti jedna vrlo zanimljiva utakmica", počeo je Ervin, pa nastavio:

"Jasno je kako svi favorizuju Romu, ali morat će biti vrlo oprezni. Gent nije u rangu Rome po kvalitetu, međutim morate biti svjesni da u fudbalu danas ne pobjeđuju favoriti. Pobjeđuje onaj koji bude više 'gladan', koji bude više želio pobjedu. Gent u tom smislu sigurno ima pravi mentalitet", dodaje.

Lijepe uspomene ga vežu za Belgiju i Italiju.

"U Belgiji imam toliko lijepih uspomena. Tamo se rodilo moje prvo dijete, živio sam u toj zemlji pet punih godina, a i kao igrač sam u Gentu napredovao dosta. U Romi je isto bilo sjajno. Imao sam čast da moja prva utakmica u Ligi prvaka bude protiv Reala. Otišao sam na kraju jer sam želio više da igram."

Ostao je u dobrim odnosima sa Edinom Džekom.

"Kazat ću samo jedno: Roma bez Džeke je skroz druga ekipa."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju razgovora dotakao se i svoje azijske avanture. Novac je, naravno, bio presudan faktor da napusti Serie A i ode u Saudijsku Arabiju.

"Ako odete u Saudijsku Arabiju igrati fudbal, svi znaju da ste to uradili za novac. I meni je došla dobra ponuda i tu sam već četiri mjeseca. Naučio sam da se ne treba voditi time, danas mi već nedostaje profesionalni fudbal i želim se već u januaru vratiti u Italiju", otkrio je reprezentativac BiH.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mozes se Zukanovicu vratiti u Italiju ali u Seriju B, ali zasto se ne bi vratio u Srajevo ili u Zelju, pa i u BiH se igra fudbal, taman tvoja kvaliteta odgovara BiH premijer ligi.
4 2
Zukanovic je tipican prosjecni igrac, kakvih ima po citavom svijetu, da je Zukanovic dobar skrasio bi se u nekoj ekipi Italianske Serije A, Zukanovic je proveo u Romi samo jednu polusezonu, vidjela je Roma da od njega nema hajra - srece, Zukanovic nije igrac za reprezentacije BiH, mora da Zukanovic ima nekoga u sportsportba pa sad eto vec nekoliko dana pise o Zukanovicu, eto sada je Zukanovic redovna faca na sportsportba kao sto je to neko duze vrijeme bio Salcinovic iz Celika, molim vas prestanite vise sa Zukanovicem, jer on nije vrijedan paznje.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi