Zukanović: Ostvario sam san, sazrio sam za Romu!

Bh. reprezentativac dao prvi intervju u Rimu

Zukanović: Ostvario sam san, sazrio sam za Romu!

Ervin Zukanović se danas i zvanično priključio Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću u italijanskoj Romi. 

Stameni defanzivac bh. reprezentacije je jedno od prvih pojačanja Luciana Spallettija koji u narednom periodu namjerava izvući Romu iz trenutke krize, a posudba sa mogućnošću otkupa ugovora koštala je 1,5 miliona eura. 

"Svi sanjaju da igraju u velikom klubu kao što je Roma, ja sam to upravo i ostvario. Danas je veliki dan za mene i informacije o Romi sam tražio od Džeke i Pjanića s kojima sam saigrač u reprezentaciji BiH. Ja lično nemam strah od izazova i želim igrati, rasti i ostvarivati dobre rezutlate sa svojim novim klubom", kazao je Ervin Zukanović novinarima u Italiji.

Jedno od pitanja bilo je i vezano i za neuspjeh BiH u baražu protiv Irske.

"Znali smo da smo kvalitetniji, ali u današnjem fudbalu morate i mentalno biti snažni i gladni, što nam je nedostajalo. Zašto nisam išao u Brazil? O tome ne bih želio govoriti", odgovorio je Zukanović.

Zukanović je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a kako kaže, sada je dovoljno mentalno spreman za iskorak kakav je prelazak u Romu. 

"Često sam mijenjao klubove jer sam želio postepeno napredovati u karijeri. Zadovoljan sam s onim što sam postigao dosad, a uskoro ću napuniti 29 godina i dovoljno sam mentalno spreman za sljedeći korak kakav je Roma." 

Po prvi put u svojoj karijeri će imati priliku zaigrati i u Ligi prvaka. 

"Naš cilj je da Roma svake godine igra u Ligi prvaka. Moramo ove sezone pružati dobre partije kako bi bili sigurno da ćemo i naredne sezone biti u konkurenciji za jedno takvo veliko takmičenje", ističe naš reprezentativac. 

Na kraju razgovora imao je i poruku za vjerne navijače Rome. 

"Poznato je da ne volim pričati o sebi i davati neke ohrabrujuće izjave. Jedino što mogu kazati, jeste da ću davati svoj maksimum na utakmicama i pokušati što bolje igrati", istakao je Zukanović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju vrijedi istaći da je Džeko u znak dobrodošlice na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju u društvu Pjanića i Zukanovića s porukom: "Dobrodošao u porodicu."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije