Defanzivac Atalante i reprezentacija BiH

Zukanović: Pametnom igrom iskoristiti svoje šanse u Atini

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je odradila još jedan trening u sklopu priprema za narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Jedan od igrača koji svako okupljanje rado stane pred medije je i defanzivac italijanske Atalante Ervin Zukanović, koji je danas odgovarao na pitanja medija o atmosferi u reprezentaciji, narednom protivniku, ambicijama u Atini

„Treći dan smo ovdje, atmosfera je uvijek dobra. Danas imamo snijeg, odradit ćemo ovdje trening u zatvorenom prostoru.Nadam se da će sutra biti bolji uslovi, kako bi prije odlaska u Grčku odradili još jedan trening na glavnom terene ovdje u centru.Kada je u pitanju utakmica protiv Grčke, biće sigurno teška, obe ekipe traže svoju šansu za bodove. Oni također ganjaju drugo mjesto kao i mi, tako da će biti sigurno teška i neizvjesna utakmica“, mišljenje je Zukanovića.

Naši igrači nalaze se u dobroj formi, što je svakako važno pred utakmicu u Atini.

„Većina igrača je u dobrom raspoloženju, puni su samopouzdanja, svi smo skoro u dobroj formi, tako da se nadam da ćemo to prenijeti i u dresu reprezentacije.Grčka je dobra ekipa s isto tako dobrim igračima, igraju tvrdo, tako da protiv njih nikad nije lagano igrati“ kaže defanzivac naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Većina igrača je samouvjerena da u Atini možemo doći do tri boda.

„Moramo biti optimistični, idemo tamo da igramo naš fudbal, da kreiramo šanse za gol i pokušamo pobijediti.Svakako da trebamo čekati svoju šansu, biće to dosta tvrda i borbena utakmica, moramo biti pametni i iskoristiti svoje šanse“, kazao je Zukanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti