Zukanović se ne plaši Ronalda: "Ako se predamo, ne trebamo ni igrati"

Genoa dočekuje Juventus

Zukanović se ne plaši Ronalda: "Ako se predamo, ne trebamo ni igrati"

Naredno kolo Serie A za našeg Ervina Zukanovića i njegovu Genou donosi sudar sa Juventusom.

U Genoi su svjesni da su autsajderi i da neće biti nimalo lako zaustaviti Cristiana Ronalda, ali se ne plaše, barem prema riječima Ervina Zukanovića koji je uoči utakmice govorio za italijanske medije.

"Moramo probati napraviti situaciju da oni budu pod pritiskom, pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju. Ako se unaprijed razmišljamo da ćemo izgubiti, onda ne trebamo ni da izlazimo na teren", ističe Zukanović, koji se potom osvrnuo i na najveću Juventusovu prijetnju.

"Za Ronalda ne postoji poseban recept. Nema ništa što bismo trebali proučavati. Mi igramo protiv jedne od najjačih ekipa na svijetu i moramo misliti o tome kako da se dobro zabavimo. Oni su profesionalci i neće biti umorni ili demotivisani, igrat će svoju igru, ali mi se ne plašimo. Ni Juventusa, ni Ronalda."

Zukanović je dolaskom Prandellija na mjesto trenera postao standardan u Genoi, a očekivano, našao se i na popisu selektora Prosinečkog za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Genoa i Juventus se, podsjetimo, sastaju u nedjelju s početkom u 12:30 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi