Zukanović sve bliže odlasku iz Rome

Napušta Olimpico nakon samo pola godine?

Zukanović sve bliže odlasku iz Rome

Prema pisanju italijanskih medija, reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović nalazi se na izlaznim vratima Rome.

Zukanović trenutno nije u prvim planovima trenera Luciana Spallettija za narednu sezonu, uprkos tome što je bio u startnoj postavi Rome koja je jučer slavila protiv niželigaša Pinzola sa čak 16:0.

Mediji u Italiji javljaju da posljednji potezi koje povlače čelnici Rome jasno ukazuju na to da su našem fudbaleru odbrojani dani na Olimpicu. Ovaj klub je jučer pojačao Juan Jesus, a ozbiljno se spominje i dolazak Nacha Fernandeza. Obojica fudbalera su defanzivci i igraju na Zukanovićevoj poziciji.

Za našeg fudbalera interes je pokazala Atalanta, koja je navodno već poslala zvaničnu ponudu tešku 3,5 miliona eura, dok bi ga Palermo doveo ali na posudbu. 

Zukanović je nedavno poručio da bi želio ostati u Romi, u koju je došao prije samo pola godine za ukupno 4 miliona eura, ali čini se da bismo ga u novoj sezoni mogli gledati u nekom drugom italijanskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ervin Zukanović (29) je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Željezničaru, nakon čega je igrao u Lustenauu, Veležu, Sulzbergu, Uerdingenu, Denderu, Eupenu, Kortrijku, Gentu, Chievu, Sampdoriji i Romi. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi