Zukanoviću 90 minuta u porazu Genta, poražen i Genk

Pro liga Belgije, 21. kolo

Zukanoviću 90 minuta u porazu Genta, poražen i Genk

Edmir Škorić

Pet susreta 21. kola belgijske Pro lige odigrano je danas, a uvjerljive pobjede slavili su Charleroi, Leuven i Lokeren.

Charleroi je u gostima kod Genka deklasirao istoimenu domaću momčad rezultatom 3:0. Pollet je u završnici prvog dijela bio strijelac za 0:1, a zatim je isti igrač u 84. iz penala povisio na 2:0, da bi Miličević dvije minute kasnije postavio konačan rezultat.

Charleroi je tako upisao petu pobjedu i popeo se na 10. poziciju sa 24 boda, dok je Genk spao na šesto mjesto i sada ima 35 bodova, 11 pobjeda, dva remija i osam poraza. 

Istim je rezultatom Leuven kod kuće savladao Cercle Brugge. Kostovski i dvaput Ruytinx pogađali su za četvrtu pobjedu domaćih, koji su sve bliže opstanku. 

S tri primljena gola poražen je i Oostende, kojeg je, kao gost, Lokeren savladao 3:0. Ansah, De Pauw i Galitsios su bili strijelci za goste, koji sada zauzimaju peto mjesto sa 36 bodova, a na tabeli su preskočili Genk.

Naš reprezentativac Ervin Zukanović igrao je 90 minuta za Gent u gostima kod Monsa. Domaćin je slavio minimalnu pobjedu, a za tri boda u završnici je pogodio Monteyne. Lierse je pogocima Watta (dva gola) i Bourabije s 3:0 bio bolji od Mechelena.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pro liga Belgije, 21. kolo: 

Genk - Charleroi 0:3 (Pollet 45, 84 - penal, Miličević 86)
Leuven - Cercle Brugge 3:0 (Kostovski 16, Ruytinx 26, 56)
Lierse - Mechelen 3:0 (Watt 74, 93, Bourabia 88)
Mons - Gent 1:0 (Monteyne 87)
Oostende - Lokeren 0:3 (Ansah 27, De Pauw 43, Galitsios 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.