Zukić odlučio pobjednika u tuzlanskom derbiju
Nalić i Starčević su pružili šansu nogometašima koji se do sada nisu puno naigrali, a Sloboda je slavila pogotkom iz prvog poluvremena

Sloboda bolja od Tuzle City u prijateljskom meču

Zukić odlučio pobjednika u tuzlanskom derbiju

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Danas su u Siminom Hanu u prijateljskom meču snage odmjerili gradski rivali Sloboda i Tuzla City.

Na kraju je pobjedu slavila Sloboda sa minimalnih 1:0 pogotkom Seida Zukića još u prvom poluvremenu.

Publika je mogla vidjeti borbenu utakmicu, koja je ličina na sve osim prijateljsku, što je svakako i bilo za očekivati. Dvije prilike za Tuzlu City imao je Nukić za Tuzlu City, ali istakao se golman Slobode Čokorilo.

Nakon toga golman Tuzle City Nurković se poigravao, a njegovo namjera "čita" napadač Seid Zukić i donosi slavlje svom timu. Nešto kasnije dobru priliku imao je Livančić, no prečka je spasila mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

U drugom poluvremenu Tuzla City je imao incijativu, no odbrana Sloboda je bila na nivou.

Treneri Nalić i Starčević su u ovom meču pružili većinom šansu nogometašima koji u dosadašnjem dijelu sezone i nisu dobili puno minutaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

FK Sloboda - FK Tuzla City 1:0 (1:0)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi