Zukić: Presretan sam zbog odlaska u Francusku, prvi dojmovi su odlični

Napadač francuskog Toursa za SportSport.ba

Zukić: Presretan sam zbog odlaska u Francusku, prvi dojmovi su odlični

S. Mlaćo

Iako je njegov sada već bivši klub NK Vitez polusezonu okončao na posljednjem mjestu sa samo sedam osvojenih bodova, 23-godišnji napadač Seid Zukić imao je razloga za zadovoljstvo nakon odlaska na zimsku pauzu.

Zukić je bio prvi strijelac Vitežana, postigao je četiri pogotka te dodao jednu asistenciju, a zatim je pomalo neočekivano na njegovu adresu stigao poziv francuskog drugoligaša Toursa. Saradnja je brzo dogovorena, Zukić je potpisao ugovor te debitovao za svoj novi klub samo dan kasnije.

"Otići iz Viteza, posljednjeplasirane ekipe u drugi rang francuskog nogometa, sigurno nije mala stvar za mene i zaista sam presretan zbog toga. Veliku zahvalu dugujem mom menadžeru Dadi Prši bez kojeg ovaj iskorak u karijeri ne bih bio moguć, te Romeu Šapini. Prvi dojmovi su odlični, organizacija kluba na vrhunskom nivou, kao i infrastruktura i sve ostalo", ističe Zukić za SportSport.ba.

U Toursu mu vjeruju, pa redovno dobija priliku za igru. Odužio se već pogotkom u pobjedi nad Niortom (2:1), kada je matirao gostujućeg golmana za rano vodstvo svog tima.
"Brzo sam dobio priliku da debitujem i već u drugom meču sam postigao pogodak. Zaista mogu biti zadovoljan", jasan je 23-godišnji napadač.

Torsu ne briljira ove sezone, čak naprotiv, ali u ovom klubu vjeruju da mogu ostvariti opstanak.
"Liga je jako kvalitetna i brza, igra se tvrdo bez puno prilika", otkriva bh. napadač.

U BiH je nosio dres Turbine, Čapljine, Orašja, Travnika i Viteza. Priznaje da nije nimalo sretan što se njegova dva posljednja kluba nalazi u veoma teškoj situaciji i u drugom dijelu im slijedi borba za opstanak u Premijer ligi, odnosno Prvoj ligi Federacije BiH.

"Pratim dešavanja u Travniku i Vitezu. U Travniku su se desile pozitivne stvari ulaskokm novih ljudi u klubu na čelu sa Nihadom Selimovićem i Midhetom Sarajčićem, doveli su dosta provjerenih nogometaša i novog trenera Igora Remetića čiji način rada dobro poznajem. Ubijeđe sam da će Travnik izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH, a Vitezu bi se prije svega želio zahvaliti jer su bili korektni prema meni prilikom mog odlaska. Otišlo je sada iz kluba dosta igrača, međutim još nisu doveli adekvatna pojačanja, dok su ostali konkurenti se puno bolje pojačali. Ipak, nadam se da će stvari krenuti na bolje i da će Vitez zadržati premijerligaški status", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Seid Zukić, član francuskog Toursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije