Žuta podmornica nemoćna protiv Athletica

La Lige, 31. kolo

Žuta podmornica nemoćna protiv Athletica

Athletic Bilbao je večeras upisao gostujuću pobjedu nad Villarrealom rezultatom 3:1 u posljednjem susretu 31. kola španske La Lige.

Baskijci su odlično otvorili susret, te su poveli već u četvrtoj minuti. Strijelac gola je bio Cordoba nakon odlične asistencije Williamsa.

Gosti su i nakon vodećeg gola bili opasniji, ali su mreže mirovale do odlaska na odmor, pa je prvo poluvrijeme završeno minimalnom prednošću Athletica.

Nastavili su gosti, međutim, napadati i u nastavku, a to im se isplatilo u 51. minuti kada je asistent kod prvog gola, Inaki Williams, došao do jedne odbijene lopte i pogodio za vodstvo Bilbaoa od 2:0.

Domaći, ipak, uspijevaju smanjiti zaostatak u 67. minuti. Bacca je iskoristio veliku grešku odbrane Athletica i rutinski pospremio loptu iza leđa Arrizabalage za 2:1.

Ipak, Muniain u 87. minuti pogađa za 3:1 i potvrđuje pobjedu Athletica. Inače, ovo je bio prvi trijumf Athletica na El Madrigalu nakon 14 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da su domaći u 89. minuti ostali sa igračem manje jer je Alvaro zbog neprikladne gestikulacije prema sucu dobio drugi žuti karton.

Nakon 31. odigranog kola Bilbao se nalazi na 12. mjestu u La Ligi, dok je Villarreal šesti, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi