"Žuti" živi svoje snove: Prošle godine je igrao na "oranicama", a sinoć na Dragau protiv Porta

"Žuti" živi svoje snove: Prošle godine je igrao na "oranicama", a sinoć na Dragau protiv Porta

Adnan Beganović

U okviru 10. kola portugalskog prvenstva Porto je na svom terenu savladao Nacional (2:0) za koji je po prvi put u početnom sastavu zaigrao i bosanskohercegovački reprezentativac Vlladan Danilović.

Vladan Danilović, jedan je od onih fudbalera, kojima su stručnjaci predviđali dobru karijeru, no njegov fudbalski put nije bio lagan, a za ostvarivanje snova koje danas živi morao je proći mnogo toga.

Karijeru je počeo u Sutsjesci iz Foče, da bi kao 17-godišnjak stigao u banjolučki Borac. Vidjelo se na početku njegove karijere da ima "ono nešto", te da uz malo sreće može uspjeti.

I opravdao je očekivanja u Borcu, njegove dobre igre nisu ostajale nezapažene. Na Gradski stadion u Banjoj Luci stizali su mnogobrojni skauti, povezivao se Danilović u prošlosti sa nekoliko evropskih klubova, čak su neki od transfera bili pred realizacijom, no na kraju su kako to često biva u fudbalu, propali iz ovih ili onih razloga.

Međutim, takav razvoj situacije nije "poljuljao" Danilovića, kao što je čest slučaj u svijetu fudbala na našim prostorima. Zapravo, Daniloviću je sve to bilo jedan dodatni motiv.

Nije "Žuti" klonuo ni kada je Borac ispao u niži rang. U svakom susretu pružao je svoj maksimum, kao da igra na najboljim evropskim fudbalskim terenima, a ne na bosnskohercegovačkim "oranicama".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

I upravo zbog svega toga, mladi 21-godišnji bosanskohercegovački veznjak može i treba da bude uzor svim mladim igračima iz naše zemlje. Rad, volja i vjera u svoje mogućnosti omogućili su Daniloviću da danas živi svoje snove.

Prošle godine je igrao u Mrkonjiću, Derventi, Gornjem Crnjelovu, a sinoć na Dragau, pod svjetlima velike pozornice. S njegove druge strane stajali su igrači Porta, dvostrukog evropskog šampiona.

Top Komentari

2323
Ma da...Klasicna prevara od igraca..namjerno ga trener stavio protiv Porta da vidi koliko je u krivu..stavljao ga do sada po 5-10.min a sad od pocetka ..vidilo se da je zalutao i zato ga je zamjenio odmah cim je pocelo 2.pol.
3 0
user1583752673
Nije se bas proslavio ali mozda ce bit bolje. Mlad je vrijeme radi za njega
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi