Danilović: Taktika, taktika i samo taktika

Danilović: Taktika, taktika i samo taktika · Intervju

Adnan Beganović

Na početku ove sezone odigrao je nekoliko utakmica sa Borac, a onda je preselio u Portugal, tačnije u redove Nacionala.

Borac je na ovom transferu inkasirao za naše uslove i više nego solidne novce na ime obeštećenja, a Vladan je preselio u jednu od najjačih liga u Evropi.

Debitova je 21-godišnji fudbaler i za naš nacionalni tim, a kako se snašao u Portugalu, šta mu zapravo znači nastup za A selekciju, govorio je u intervjuu za SportSport.ba:

Prije par mjeseci si preselio u Portugal. Kako si se snašao?

"Već tri mjeseca sam ovdje. Početak kao svaki početak, težak. Prilagođavanje na novu sredinu, nove ljude, novi mentalitet i za mene najvažnije novi sistem rada u fudbalskom smislu. Mogu reći da je taj period adaptacija iza mene. Dobro sam se uklopio u tim, ljudi iz stručnog štaba i Uprave kluba su zadovoljni, baš kao što sam i ja zadovoljan."

Počeo si dobijati priliku i za igru. Da li si zadovoljan s tim kako se kompletna situacija razvija?

"Počeo sam da dobijam šansu i mislim da sam opravdao dosad ukazano povjerenje. Nadam se da ću se ubrzo ustaliti i u startnoj postavi, no svjestan sam da za sve treba vremena. Spreman sam da učim i da radim kako bi se izborio za mjesto u početnih 11. Konkurencija na mjestu na kojem igram je zaista velika, ali to vas čini boljim igračem i traži od vas da dajete maksimum, ne samo na svakoj utakmici, nego i na svakom treningu".

Da li ti komunikacija predstavlja problem?

"Učim njihov jezik i na tom polju napredujem. Šteta što nema igrača s naših prostora, sigurno bi mi bilo lakše, no, s druge strane je to i dobro jer ću prije naučiti jezik. Uglavnom se sporazumjevamo na engleskom?

Tu si par mjeseci, postoje li neke razlike u trenažnom procesu u odnosnu na Bosnu i Hercegovinu?

"Taktika i samo taktika. Vidite, ovdje se na treninzima dosta više radi na taktici, nema treninga na kojem taktici nije posvećena najveća pažnja. Mnogo ti se više zamjera ako na terenu ne stojiš taktički dobro, nego ako napraviš neku kardinalnu grešku s loptom",

Debitovao si za nacionalni tim, ali može se reći u nezgodnom trenutku.

"Na ličnom planu po tom pitanju mogu biti zadovoljan. Debitovao sam za A tim i to je san svih koji počinju da se bave fudbalom. S druge strane, rezultati u posljednje vrijeme nisu dobri, ali posjedujemo kvalitet. U procesu smo da kažem, smjene generacija i molio bih sve navijače da to shvate. Trebat će vremena da se neke stvari poslože. Imamo Džeku, Pjanića, Kolašinca... taj kostur ekipe, koji nama mladima mnogo pomažu i podržavaju nas u svakom momentu. Moje je da radim što kvalitetnije, da se ustalim u prvoj ekipi, a onda mogu očekivati i nove pozive".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Za sami kraj, pratiš li Premijer ligu i svoj Borac?

"Naravno, više se radujem pobjedama Borca nego svojim uspjesima. Mnogo sam zavolio taj klub. Mislim da pojeduju ogroman individualni kvalitet, ima sjajnih igrača, ali prije svega želim naglasiti da se radi o sjajnim ljudima. Te gostujuće utakmice su problem, ali uz par pojačanja mislim da će stvari biti bolje, te da će Borac uspjeti da se 'dokopa' mjesta koje vodi u Evropu."

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Slaba minutaza u ekipi koja ce se boriti za opstanak u Portugalskoj Primeiri i nije neki hajr, sad ce mu 23 godine, a i dalje talenat? To samo kod nas ima, treba istinu pogledati u oci.
10 2
user1583752673
Djokanovic je za njega Pele
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi