Zvanično: Benitez preuzeo Newcastle

Potpisao trogodišnji ugovor

Zvanično: Benitez preuzeo Newcastle

Newcastle United je putem zvanične web stranice obavijestio javnost da je Rafa Benitez postao novi trener kluba sa St. James Parka.

Španski stručnjak, koji je donedavno bio trener slavnog Real Madrida, je sa Newcastleom potpisao trogodišnji ugovor, a debi će imati već za vikend, kada će sa svojim timom gostovati lideru Leicesteru.

"Ovo će biti veliki izazov za sve nas u klubu, uključujući i navijače. Predstoji nam borba za opstanak i moramo se boriti zajedno. Sretan sam zbog povratka u Premier ligu. Sada sam bliže kući i porodici i ne mogu biti sretniji", rekao je Benitez na predstavljanju.

Podsjećamo, dosadašnji trener Newcastle Uniteda bio je Steve McClaren, koji je uprkos velikim ulaganjima prije početka sezone bilježio jako loše rezultate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle se devet kola prije kraja sezone nalazi na pretposljednjoj 19. poziciji u Premiershipu, pa Benitezu zaista slijedi težak zadatak da sačuva klub u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi