Zvanično: Chiesa produžio ugovor s Fiorentinom
Foto: EPA

Ostaje u Firenci

Zvanično: Chiesa produžio ugovor s Fiorentinom

E. Čaušević

Mladi italijanski fudbaler Federico Chiesa odlučio je produžiti svoj ugovor s Fiorentinom.

Nakon odličnih partija u dresu kluba iz Firence ovaj 20-godišnjak se povezivao s mnogim klubovima, ali na kraju je odbio mogućnost da napustio Fiorenitnu već u januaru. Chiesa je odlučio produžiti svoj ugovor na još jednu sezonu, te bi u Firenci trebao ostati do ljeta 2022. godine.

"Sretni smo što možemo objaviti da je Federico Chiesa danas produžio svoj ugovor s našim klubom do ljeta 2022. godine. Želimo mu mnogo sreće u nastavku naše zajedničke avanture", poručili su iz Fiorentine.

Chiesa će prema novom ugovoru zarađivati oko dva miliona eura godišnje, a navodno Fioretina je pristala na zahtjev da ne bude otkupne klauzule. Interes za ovog igrača pokazao je najviše Juventus, ali se 20-godišnji fudbaler povezivao još sa PSG-om, Interom i Manchester Unitedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije