Zvanično: Claudio Pizarro postao slobodan igrač
Foto: EPA

Nije produžio sa Werderom

Zvanično: Claudio Pizarro postao slobodan igrač

Iskusni peruanski napadač Claudio Pizarro od danas je zvanično slobodan igrač.

Ovaj 38-godišnjak neće produžiti ugovor sa Werder Bremenom koji je jučer istekao, što je objavljeno na zvaničnoj stranici bivšeg njemačkog šampiona.

Werder je Pizarru poželio mnogo sreće u nastavku karijere i u novom klubu, koji za sada nije poznat. Međutim, jasno je da se Pizarro sigurno neće penzionisati jer je ranije poručio da želi i dalje profesionalno igrati fudbal.

Claudio Pozarro je tokom bogate karijere nastupao za nekoliko klubova u Peruu, ali je najveći trag ostavio u Bundesligi gdje je igrao za Werder i Bayern Munchen. Jedno vrijeme je proveo u Chelseaju, ali se tamo nikada nije uspio snaći.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Peruanac je živa legenda Bundeslige u kojoj je ukupno postigao čak 191 gol na 430 utakmica, koliko ih je odigrao od 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi