Zvanično: Everton doveo prvo januarsko pojačanje

Mladi Švicarac albanskih korijena stigao na Goodison

Zvanično: Everton doveo prvo januarsko pojačanje

Teme:

Everton je danas zvanično predstavio svoje prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku.

Novi fudbaler kluba sa Goodison Parka je Shani Tarashaj, 20-godišnji Švicarac albanskih korijena koji je u Englesku stigao iz Grasshoppersa.

Tarashaj važi za jednog od najvećih švicarskih talenata, a u ovoj sezoni je u dresu svog sada već bivšeg kluba upisao 18 nastupa i postigao osam golova.

"Pred Tarashajem je velika fudbalska budućnost. Drago nam je što smo doveli ovog fudbalera, koji bi u godinama koje dolaze mogao postati bitan dio našeg kolektiva", rekao je trener Evertona Roberto Martinez.

Svoje oduševjenje nije krio ni mladi reprezentativac Švicarske, koji je istakao:

"Potpis za Everton je ispunjenje moga sna. Izuzetno sam ponosan i drago mi je što sam stigao u ovako veliki klub".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shani Tarashaj je sa Evertonom potpisao ugovor na četiri i po godine, a obeštećenje koje je pripalo Grasshoppersu još uvijek nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi